Janković ostal brez vladnega vabila: Ljubljana tega ne bo pozabila

N1 video 08. Mar 202215:15 > 09. Mar 2022 08:58 5 komentarjev

Vladni predstavniki so na obisku v osrednjeslovenski regiji. Delovni posvet so začeli v občini Medvode, sledili so ločeni programi predsednika vlade ter ministrov in državnih sekretarjev, obisk pa bodo sklenili na javni tribuni v Kamniku, na kateri bodo spregovorili o razvoju regije. Na javno tribuno pa, čeprav je predstavnik največje občine v tej regiji, ni bil povabljen ljubljanski župan Zoran Janković. Prav tako ni prejel vabila na pogovor s predstavniki vlade, so ga pa prejeli skoraj vsi ostali župani v regiji.

“Nenavadno, nespoštljivo je,” je na novinarsko vprašanje, kako komentira, da se je vladna ekipa skoraj v celoti izognila komunikaciji z Mestno občino Ljubljana, odvrnil ljubljanski župan Zoran Janković in dodal, da svojega političnega prepričanja ne bo spremenil, saj ga tudi zadnjih 40 let ni. “Povedal sem, da svojega političnega prepričanja ne bom spreminjal. Sem na levi politični opciji, povedal sem tudi, da za razliko od njih mi sodelujemo dobro,” je še dodal, prav tako, da jih “niti ne pogreša”.

V normalni debati, tako Janković, bi predsednik vlade ob vladnem obisku v prestolnici obiskal tudi župana. “Volitve bodo pokazale svoje, in prepričan sem, da se jim bo tak odnos poznal,” je še dejal Janković in dodal, da Ljubljana tega ne bo pozabila. Tak odnos vladnih predstavnikov pa po mnenju župana kaže na podcenjevanje glavnega mesta.

S takimi dejanji, tako ljubljanski župan, največ povedo o sebi. Vladni obisk še traja, tako da Janković pravi, da bo morda ob obisku južnega dela regije vseeno prejel vabilo. Na današnjo javno tribuno, ki bo potekala v Kamniku, pa vabila ni dobil. “Povabila nisem videl, morda je na Twitterju, a tega nimam,” je še pojasnil Janković, ki je prepričan, da se bo sodelovanje Mestne občine Ljubljana in vlade nadaljevalo.

Kaj pravi vladna stran?

“Za vlado ne morem reči, osebno pa sem vsak dan v Ljubljani in imam vsaj enkrat na mesec konkreten stik z županom Mestne občine Ljubljana, kajti še vedno se pomemben del gospodarske aktivnosti odvija v glavnem mestu,” je ob robu današnjega vladnega obiska v osrednjeslovenski regiji na vprašanje, zakaj se niso sestali tudi z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, odvrnil gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Da gre pri tem za vprašanje za ljubljanskega župana, je povedal obrambni minister Matej Tonin. “Mi smo odprti, vabilo dobijo vsi,” je o (ne)obisku ljubljanskega župana še dodal Tonin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje