Jankovićev načrt naj bi se uresničil. Za direktorja Kina Šiška le en kandidat

Slovenija 30. Jan 202419:23 6 komentarjev
zoran janković
Zoran Janković (Foto: zajem zaslona/N1)

Načrt ljubljanskega župana Zorana Jankovića, da naj bi vodenje Centra urbane kulture Kino Šiška prevzel sedanji direktor Slovenskega mladinskega gledališča Tibor Mihelič Syed, se bo očitno uresničil. Potem ko sta oba na prvi razpis prijavljena kandidata, ki sta izpolnjevala pogoje, na Jankovićev predlog umaknila kandidaturi, je namreč na ponovljen razpis prispela zgolj ena prijava – Miheliča Syeda.

Javni razpis za direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška je po odhodu Simona Karduma ljubljanski mestni svet prvič objavil konec septembra lani. Prispele so tri prijave, pogoje pa sta izpolnjevala dva prijavljena kandidata: vršilec dolžnosti direktorja Kina Šiška Mitja Bravhar ter glasbeni urednik in novinar na Valu 202 Žiga Klančar.

A sta, še preden ju je komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ljubljanskega mestnega sveta povabila na pogovor, od kandidature odstopila. Kot smo razkrili na N1, sta to storila po tem, ko ju je ljubljanski župan Zoran Janković na sestanku, na katerega ju je povabil, pozval k umiku kandidature. Več naših virov je tedaj izpostavilo, da želi ljubljanski župan na čelu Kina Šiška sedanjega direktorja Slovenskega mladinskega gledališča Tiborja Miheliča Syeda.

Želja se mu bo očitno uresničila. Na ponovljen razpis, ki je bil objavljen sredi januarja in se je rok za prijave iztekel v četrtek prejšnji teden, je, kot je za N1 potrdil Janković, prispela zgolj ena prijava. Na vprašanje, ali se je prijavil Mihelič Syed, pa je odgovoril, da tega ne ve, saj da bo komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja prijavo odprla jutri. Ob tem pa je ljubljanski župan dodal: “Če se je prijavil Mihelič Syed, ima moje soglasje. On je že na sedanji funkciji odličen direktor.” Nam je pa to, da se je prijavil za direktorja Kina Šiška, potrdil Tibor Mihelič Syed.

Tibor Mihelič Syed
Tibor Mihelič Syed (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Temu se bo drugi mandat na čelu Slovenskega mladinskega gledališča iztekel 1. aprila prihodnje leto. V začetku decembra lani, ko sta Bravhar in Klančar umaknila kandidaturi za direktorja Kina Šiška, je Mihelič Syed za N1 dejal, da želi upoštevati svoje načelo, da na določenem položaju ni več kot dva mandata. “Iluzorno pa je pričakovati, da se bodo nove priložnosti – sploh takšne, ki so ti pisane na kožo – pojavile sinhrono s koncem mandata,” je dodal.

Mihelič Syed nam je tedaj še povedal, da je Jankoviću poslal sporočilo, da je v Slovenskem mladinskem gledališču zaposlen že 16 let in da bi ga v perspektivi zanimalo biti del vodstvene garniture Kina Šiška.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje