Janša in Tonin na dom prejela grožnji s smrtjo

Slovenija 24. Okt 202117:12 > 22:08 16 komentarjev

Predsednik vlade Janez Janša ter podpredsednik vlade in obrambni minister Matej Tonin sta v petek na domača naslova prejela ovojnici, v katerih sta bili grožnji s smrtjo. Kot je prvi poročal spletni portal Siol, sta bila grožnji priložena tudi naboja večjega kalibra. Po informacijah N1 sta pred tednom dni k Toninovim domov prišla dva neznanca, rekla sta, da opravljata meritve za T2. Izkazalo se je, da sta bila med pridržanimi sredinimi protestniki.

Po poročanju spletnega portala Siol je predsednik vlade Janez Janša v ovojnici prejel med drugim tudi svojo fotografijo z narisano tarčo.

Neznani pošiljatelj pa je tarče narisal tudi na fotografijo njegove družine. Nad fotografijo je pripel opozorilo, da “ekipe čakajo na komando.” Dodal je še, da bo premier “padel prvi”, za njim pa bo enaka usoda doletela tudi vse podpornike njegove vlade. Po poročanju Siola primer že preiskuje policija.

V uredništvu smo naslova obeh politikov zameglili.

grožnja s smrtjo
N1

Minister za obrambo Matej Tonin je za N1 potrdil, da je prejel pismo z grožnjo ter nabojem večjega kalibra. V grožnji je med drugim pisalo: “Ti p*** misliš, da ti bo vojska pomagala. Ne bo ti, ko ti bomo po ljudsko sodili. In kmalu pride ta čas. Direkt v glavo.” Neznani pošiljatelj je še zapisal, da mu ne bo pomoči ter da spet preračunava, na kateri strani bi bilo boljše. “Ne boš dočakal volitev, da bi lahko izbiral stran. Podpiraš Janšo in orožje. Ne moreš popraviti. Odpis! Poznamo vse tvoje poti, ne skrbi. Varnost ti ne bo mogla pomagati, ker bo prehitro zaključeno. Srajca ne bo rjave barve ampak neke druge.”

Prejšnji teden neznanca na vratih pri Toninovih

Po informacijah N1 sta pred tednom dni k Toninovim domov prišla dva neznanca, rekla sta, da opravljata meritve za T2. Toninovi soprogi naj bi se zdela sumljiva, zato je reagirala. Izkazalo se je, da gre za človeka, ki ju je policija na enih od sredinih protestov pridržala zaradi napada na policiste.

grožnja s smrtjo
N1

Vprašanja smo naslovili tudi na generalno policijsko postajo ter na kabinet predsednika vlade, a odgovora še nismo prejeli. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Na grožnje predsedniku in podpredsedniku vlade se je že odzval notranji minister Aleš Hojs, ki je na Twitterju zapisal, da so grožnje predsedniku in obrambnemu ministru nesprejemljive in zavržne. “Še bolj zavržno je dejstvo, da groženj še niso obsodile vse politične stranke,” je še zapisal minister za notranje zadeve in dodal, da mora policija storiti vse, da bodo storilci odkriti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje