Janša z direktorjem Appla o evropski digitalni preobrazbi

Slovenija 20. Okt 202121:18 0 komentarjev
Tim Cook
Apple Inc./REUTERS

Predsednik vlade Janez Janša se je na videokonferenci sestal z direktorjem Appla Timom Cookom. Pogovarjala sta se o zakonodajnih aktih s področja digitalne preobrazbe v EU ter o pomenu kibernetske varnosti. Na ljubljansko okorožno sodišče je bila sicer v torek zaradi namernega upočasnjevanja določenih modelov telefona iPhone vložena tožba proti Applu.

Predsednik vlade Janez Janša se je prek videokonferenčne povezave pogovarjal z glavnim izvršnim direktorjem Appla Timom Cookom. Pogovor je tekel o zakonodajnih aktih, ki se s področja digitalne preobrazbe usklajujejo v EU, ter o pomenu kibernetske varnosti pri digitalnih storitvah.

Kot so še sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, je Janša Cooka seznanil s konkurenčnimi prednostmi Slovenije pri investicijah v informacijsko tehnologijo ter tudi v razvoj umetne inteligence.

Proti Applu v Sloveniji vložena tožba

Apple se v Sloveniji sicer sooča z odškodninsko tožbo, ki jo je v torek na ljubljansko okorožno sodišče podal zavod Kolektiv 99. Od ameriške korporacije terjajo 27,5 milijona evrov za povračilo škode, ki naj bi jim bila storjena z namernim upočasnjevanjem delovanja in zmanjševanjem nabora funkcionalnosti določenih modelov telefona iPhone.

S posodobitvijo operacijskega sistema 10.2.1. so bili oškodovani uporabniki modelov 6, 6 plus, 6s, 6s plus in SE, s posodobitvijo Ios 11.2. pa uporabniki modelov 7 in 7 plus.

V Kolektivu 99 so ocenili, da je bilo v Sloveniji oškodovanih med 112.500 in 187.500 uporabnikov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!