Janševa SDS z množico pritožb nad liste in županske kandidate Gibanja Svoboda

Slovenija 28. Okt 202218:20 10 komentarjev
Janez Janša
Žiga Živulović jr./BOBO

Lokalni predstavniki SDS so v zadnjih dneh mrzlično vlagali pritožbe na kandidatne liste Gibanja Svoboda za občinske svetnike in na njene županske kandidate. Po informacijah iz vrst stranke Roberta Goloba naj bi večina občinskih volilnih komisij pritožbe SDS zavrnila, v občini Videm pa so ji pritrdili. Svoboda se je že obrnila na upravno sodišče.

Kot je mogoče slišati v Gibanju Svoboda, so predstavniki številnih lokalnih odborov Slovenske demokratske stranke (SDS) na občinske volilne komisije vložili pritožbe. Te se nanašajo na kandidatne liste stranke Roberta Goloba za občinske svetnike in na njene predloge za župane. V pritožbah so Slovenski demokrati po besedah naših virov izpostavili, da Gibanje Svoboda list in županskih kandidatov ni določilo v skladu s svojimi notranjimi pravili in da naj jih torej občinske volilne komisije zavrnejo.

Več občinskih volilnih komisij po naših informacijah pritožbi predstavnikov SDS ni prisluhnilo, nekatere o njih še niso odločale, v občini Videm pa so listo Gibanja Svoboda zavrnili. Golobova stranka se je tako že obrnila na upravno sodišče. “Gre za še eno nagajanje Janševe stranke. Teh je bilo v zadnjih mesecih že ogromno – od množičnega vlaganja zakonov in s tem blokiranjem vladnih zakonskih predlogov do referendumskih pobud,” je mogoče slišati v Gibanju Svoboda.

Za pojasnila smo se obrnili na Slovensko demokratsko stranko. Njihov odgovor bomo objavili, ko ga bomo prejeli.

Predstavniki Gibanje Svoboda so sicer pred dnevi povedali, da so vložili liste kandidatov za občinski svet v 122 občinah, svojega kandidata za župana pa da imajo v več kot 50 občinah. Golob je kot uspeh stranke izpostavil, če bo ta dobila župana v šestih mestnih občinah: bodisi bo ta prav njihov, bodisi bo skupni, ali pa bo užival podporo Gibanja Svoboda.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje