Danes prvi spletni dražbi Fursa: ceni sta precej zrasli

Gospodarstvo 20. Maj 202208:22 > 15:34
javna dražba furs
FURS

Danes sta na posebni spletni strani, ki jo je vzpostavil Furs, potekali prvi spletni dražbi. Na prodaj sta bili dve novi električni kolesi, izklicna cena za posamezno kolo pa je bila 200 evrov brez DDV. Prvo kolo so na koncu prodali za 530 evrov brez DDV, drugo pa za 430 brez DDV.

Finančna uprava je pred slabimi štirinajstimi dnevi vzpostavila poseben spletni portal, prek katerega bodo po novem potekale dražbe zarubljenih in drugih premičnin, ki jih prodaja Furs. Na portalu so objavljene spletne javne dražbe, prodaje z zbiranjem ponudb in javne dražbe. Zainteresirani kupci bodo tako lahko do podatkov o prodajah in slikovnega materiala o premičninah, ki se prodajajo, dostopali na enem, varnostno podprtem mestu, pravijo na Fursu.

Na tej spletni strani se bodo lahko tudi prijavili na dražbo in dražili za premičnino, ki jih zanima. Draženje bo potekalo anonimno, še dodajajo na Fursu. Kot so še zapisali, spletni portal zagotavlja sodobnejši način izvajanja prodaj, omogoča večjo dostopnost in sodelovanje na javni dražbi širšemu krogu potencialnih kupcev z območja celotne države in tujine.

“Hkrati pa se na ta način zmanjšuje možnost medsebojnega dogovarjanja potencialnih kupcev, ki sodelujejo na klasični javni dražbi, in posledično povečuje učinkovitost prodaj finančne uprave. Predvsem pa je prodaja mogoča tudi brez neposrednega stika večjega števila oseb, do katerega prihaja pri klasični javni dražbi, kar je še posebej pomembno v času, ko veljajo omejitveni ukrepi, ki so posledica nalezljive bolezni covid-19,” so še zapisali.

Ceni električnih koles sta se precej zvišali

Prva dražba je bila danes ob 10. uri, na njej so prodajali novo električno kolo O.Mbike. Ob 12. uri je sledila še ena dražba, na kateri so prav tako prodajali električno kolo O.Mbike. Izklicna cena za kolo je bila 200 evrov brez DDV. Končni ceni pa sta bili 530 evrov brez DDV za prvo kolo in 430 evrov brez DDV za drugo kolo. V naslednjih dneh sledijo dražbe, na katerih bodo prodajali še več električnih koles, avtomobile in celo tovornjak.

spletna dražba furs
Furs

Več o spletnih dražbah Fursa preberite v članku Dražbe Fursa po novem prek spleta, kaj vse je na prodaj?. Več o premičninah, ki bodo na dražbi, pa poglejte na spletni strani https://furs.edrazbe.si/.