Je padel rekord? Ribič v Slivniškem jezeru ujel več kot 2,5 metra velikega soma

Slovenija 14. Okt 202212:15 2 komentarja
som, ribič. rekord
Facebook/@Rudolf Pavlin

V Slivniškem jezeru so ulovili rekordno veliko ribo: 264 centimetrov dolgega in sto kilogramov težkega soma. Po oceni ribiča, ki ga je ujel, gre za največjo ribo, ulovljeno v Sloveniji. Za to, da ga je ob pomoči ribiškega mentorja potegnil iz vode, je namreč potreboval kar pol ure.

Ribič Robert Brezlan iz Ribiške družine Celje ribari šele dve leti, a je pri svojem prvem obisku Slivniškega jezera ulovil rekordnega, 264 centimetrov dolgega in okrog sto kilogramov težkega soma.

Ribiška zveza Slovenije sicer nima evidence rekordnih ulovov, toda kot je Brezlan ocenil za Štajerski val, gre najverjetneje za največjega ulovljenega soma v Sloveniji, na celem svetu pa “takšnega soma mogoče ulovi 200 ljudi”.

Za to, da je Brezlan s pomočjo svojega ribiškega mentorja Rudolfa Pavlina soma potegnil na suho, sta moška potrebovala okrog pol ure, je dejal za Štajerski val in dodal, da som še naprej živi: “To je tudi naš moto – ujemi, spusti.”

Kot je še razložil, kljub temu da v Slivniškem jezeru plavajo tako veliki somi, pri plavanju ni bojazni. Takšni velikani se namreč, ko zagledajo kopalce, umaknejo in niso nevarni. Meni pa, da ni ulovil največjega soma v jezeru, saj je v vodi videl še večje, okrog 2,8 metra velike some.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje