Jesenice ves dan brez vode: “Imam kup posode, v stranišče pa ne upam pogledati”

Slovenija 06. Jan 202420:53 7 komentarjev
pitna voda
PROFIMEDIA

Del Jesenic je bil ves dan v soboto brez pitne vode. Razlog je bila okvara na cevovodu Peričnik. Podjetje Jeko je zvečer sporočilo, da so okvaro odpravili, a Jeseničani imajo v zadnjem času ob močnejših deževjih težave s pitno vodo pogosto.

Del Jesenic je v soboto ostal brez vode. Iz podjetja Jeko, ki je odgovorno za preskrbo z vodo, so zjutraj sporočili, da je prišlo do okvare na transportnem cevovodu Peričnik. Okvaro so v poznejših večernih urah odpravili in pitna voda se je vrnila v domove ljudi.

Celodnevno pomanjkanje pitne vode je močno otežilo življenje prebivalcev. Nekateri so na družbenih omrežjih pozvali podjetje Jeko, naj po mestu pošljejo gasilce s cisternami vode. Drugi pa so opozorili, da so bili brez vode tudi v petek dopoldne, ko so potekala dela na vodovodnem omrežju.

Številni pa so delili tudi težave z osebno higieno, pranjem posode in splakovanjem stranišč zaradi pomanjkanja vode. “Že ves dan v stranišče zlivam vodo iz plastenk,” je zapisal eden izmed uporabnikov. Drugi pa mu je odgovoril: “Smo na istem. Štiričlanska družina je porabila 20 evrov za najbolj osnovno. Imamo celo goro umazane posode, v stranišče ne upam pogledati.”

Ko bo oskrba z vodo vzpostavljena, morajo prebivalci pred uporabo te vode sprati hišno vodovodno omrežje, še svetuje Jeko.

V zadnjem času se sicer Jesenice ob močnejših deževjih pogosto srečujejo z motnjami v preskrbi pitne vode. Običajno tako prebivalce v takšnih situacijah pozovejo, naj vodo pred uporabo prekuhavajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje