Kaj, če strmoglavi letalo? Iščejo statiste za reševalno vajo

Slovenija 06. Sep 202118:00 0 komentarjev
letalska nesreča vaja
Borut Živulović, BOBO

Na brniškem letališču bo 25. septembra potekala velika reševalna vaja. Gasilci, reševalci, zdravniki in drugi se bodo urili za ukrepanje v primeru, da bi prišlo do letalske nesreče. Iščejo večje število prostovoljcev, ki bi se za en dan prelevili v 'poškodovance'.

V soboto, 25. septembra, bo v dopoldanskih urah na brniškem letališču potekala velika vaja, imenovana ‘Letalska nesreča 2021 – Fraport’. Pri njej bodo sodelovali Fraport Slovenija, ljubljanski klinični center, Osnovno zdravstvo Gorenjske (OZG) in Gasilsko reševalna služba Kranj.

Da bi lahko udeležencem zagotovili karseda realistične scenarije, iščejo večje število prostovoljcev oziroma statistov, ki bi se za en dan prelevili v različne poškodovance. “Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi, malico ter neprecenljivo izkušnjo,” so zapisali v vabilu.

Pogoj za udeležbo je, da ste polnoletni in da izpolnjujete pogoj PCT. Za vse prostovoljce bodo dan pred vajo organizirali brezplačno testiranje v prostorih OZG v Kranju.

Zapisali so še, da s seboj potrebujete rezervna oblačila, odejo ali armafleks in obilo dobre volje. Prijave zbirajo prek tega obrazca.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!