Kaj po dramatični tekmi s Srbijo nogometašem sporočata predsednica in premier

Slovenija 20. Jun 202419:50 20 komentarjev
pircmusar-golob
Foto: X/Instagram

Druga tekma Slovenije na nogometnem evropskem prvenstvu je postregla z vrtiljakom čustev. Od eksplozije navdušenja ob vodstvu do hladne prhe v izdihljajih tekme. Kako je dramo v Münchnu doživel politični vrh?

Slovenska nogometna reprezentanca je danes odigrala drugo tekmo Eura 2024 proti Srbiji.

V münchenski Allianz Areni je vse do 95. minute kazalo na zgodovinsko prvo zmago Slovenije na evropskih prvenstvih ter prvo na velikih tekmovanjih proti večnim rivalom Srbom. Nato pa je srbska reprezentanca v zadnjem napadu poskrbela za šok nogometašev in navijačev.

Razočarani navijači so po koncu tekme kljub bolečemu razpletu slovenskim nogometašem čestitali za odlično predstavo. S spodbudnimi besedami so se odzvali tudi slovenski politiki, ki so tekmo spremljali na prizorišču v Nemčiji.

“Hvala, naši fantje, in imamo super navijače!”

Premier Robert Golob, ki je tekmo spremljal na münchenskem stadionu, je svoje občutke delil na Instagramu. “Tekma je bila infarktna, žal je na koncu … Fantje, ej, to je bil ponos Slovenije. Kapo dol, zdaj še eno tekmo in tako naprej,” je premier slovenskim nogometašem namenil spodbudne besede pred nadaljevanjem prvenstva.

Tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar je za slovensko reprezentanco navijala na prizorišču tekme. Po koncu je zapisala, da je po takšni tekmi težko zbrati besede.

“Fantje, odigrali ste izjemno tekmo, ob izjemni slovenski podpori s tribun. Borbeno, požrtvovalno, ekipno in pogumno. Slovenija diha, danes verjetno tudi malo joče z vami in prepričana sem, da vas bomo navijači zdaj še glasneje bodrili. Z današnjo tekmo ste ponovno dokazali, da ‘srce bije’ (slogan reprezentance, op. p.), ne glede na to, kdo je nasprotnik. Zato pogumno v tekmo z Anglijo. Srečno,” je zapisala na družbenih omrežjih.

V Allianz Areni je bila tudi zunanja ministrica Tanja Fajon. Ta je kljub nesrečnemu zaključku tekme čestitala slovenskim nogometašem in navijačem. “Iskrene čestitke za fantastično igro, zmagovalno, borbeno, navijaško, napeto … do zadnje minute! Hvala, naši fantje, in imamo super navijače! Nogometna žoga povezuje. Srce bije za Slovenijo, za Evropo,” je zapisala na omrežju X.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje