Kako se je na napade odzval Janez Janša in kako Marjan Šarec

Slovenija 29. Sep 202119:58 > 21:08 2 komentarja
Janezj Janša
Žiga Živulović jr./BOBO

Predsednik vlade Janez Janša je ob tokratnih protestih na Twitterju zapisal, da vodstvo ljubljanske policije očitno ni sposobno preventive, zato je po njegovem čas, da ministrstvo za notranje zadeve ukrepa. Predsednik LMŠ Marjan Šarec pa je zapisal, da je za proteste in napade na novinarje kriva izključno vlada.

V Ljubljani so se že tretjo sredo zapored zbrali nasprotniki vladnih ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa. Zaradi protestov je bilo zaprtih več cest v mestu, pa tudi severna ljubljanska obvoznica. Protestniki so bili agresivni in napadalni tudi do novinarjev.

Janša kritiziral vodstvo ljubljanske policije

Na to se je na družbenem omrežju Twitter odzval predsednik vlade Janez Janša. Kot je napisal, fizični napadi, grožnje s smrtjo zdravnikom, novinarjem in drugim, ki zgolj opravljajo svoje delo, oviranje prometa in kršenje covid-19 ukrepov niso ustavna pravica do zborovanja. “Vodstvo policije v Ljubljani očitno ni sposobno preventive in čas je, da ministrstvo za notranje zadeve ukrepe,” je zapisal premier.

Šarec: Za proteste in napade na novinarje je kriva vlada

Predsednik LMŠ Marjan Šarec pa je zapisal, da je za proteste in napade na novinarje kriva izključno vlada in njihov način reševanja epidemije in hujskanja proti medijem. “Situacijo bi rešil edino odstop vlade in razpis volitev. Tako bi ljudje lahko demokratično odločali brez vodnega topa in solzivca. Vse drugo je mrcvarjenje,” je dodal.

Trije vodilni na PU Ljubljana z opozorili pred odpovedjo

Trije policisti, zaposleni na Policijski upravi Ljubljana, so avgusta sicer že prejeli opozorila pred odpovedjo: direktor Policijske uprave Ljubljana Boštjan Glavič, vodja sektorja uniformirane policije Dejan Čulk in vodja oddelka za javni red in mir Nemin Isić. Opozorila so bila povezana tako z ravnanjem policije na tako imenovani alternativni proslavi 25. junija na Prešernovem trgu kot tudi z varovanjem parlamenta in napadi na poslance.

Dnevnik pa je včeraj poročal, da je po neuradnih informacijah ljubljanska policijska uprava tik pred menjavo vodstva. Glavič, ki je vodenje ljubljanske policije prevzel konec marca, naj bi bil že blizu izhodnih vrat, zamenjal pa bi ga lahko Janez Rupnik, pomočnik direktorja uniformirane policije na generalni policijski upravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje