Kako zdravi ste? V torek lahko v Ljubljani brezplačno preverite

Slovenija 18. Nov 202217:13 0 komentarjev
krvni tlak, meritev
PROFIMEDIA

Zdravstveni dom Ljubljana v torek v mestni hiši pripravlja dan odprtih vrat. Obiskovalci bodo lahko brezplačno opravili meritve krvnega tlaka in sladkorja, obsega trebuha ter telesne sestave. Dobili bodo tudi nasvete o zdravem življenjskem slogu in ustnem zdravju, na modelih pa se bodo lahko naučili samopregledovanja dojk in mod ter temeljnih postopkov oživljanja ter izvedeli, kako prepoznati prve znake demence.

Zdravstveni dom (ZD) Ljubljana ob 55. obletnici združitve Zdravstvenega doma Ljubljana v enoten zavod in 90. obletnici Zdravstvenega doma Šentvid pripravlja dan odprtih vrat z naslovom Skrb za vaše zdravje.

V sklopu dogodka bo v ljubljanski mestni hiši od 11. do 15. ure potekalo več dejavnosti, s katerimi bodo zainteresirani lahko brezplačno preverili, kako zdravi so. Na stojnicah si bodo lahko obiskovalci izmerili krvni tlak in krvni sladkor, obseg trebuha ter telesno sestavo. Dobili bodo nasvete o zdravem življenjskem slogu in ustnem zdravju, na modelih pa se bodo lahko naučili samopregledovanja dojk in mod ter izvedeli, kako prepoznati prve znake demence.

Prav tako bo možna registracija v Portal za paciente, ki ga v ljubljanskem zdravstvenem domu uvajajo za elektronsko komuniciranje bolnikov z ambulanto.

Od 11. do 14. ure bodo potekala tudi predavanja in delavnice o pozitivni komunikaciji, pomembnosti samopregledovanja dojk in promociji gibanja na delovnem mestu. Ob 14. uri bo organizirana okrogla miza, na kateri bodo štiri zdravnice družinske medicine in pediatrinja poslušalcem ponudile vpogled v delo ambulant osnovnega zdravstva.

Pred mestno hišo bo cel dan tudi simulacijska enota temeljnih postopkov oživljanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!