Kakšno vreme nas čaka konec tedna?

Slovenija 02. Sep 202201:00
Vreme: Oblaki nad Bledom
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Čez dan bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, temperature bodo okrog 27 stopinj.

Zjutraj bo po nekaterih nižinskih delih lahko nekaj megle. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, na Primorskem ob burji okoli 16 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje RS (Arso).

V petek bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo, ki bo popoldne ponehala. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v vzhodnih in južnih krajih sprva ponekod še pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature od 20 do 25, na Primorskem okoli 27 stopinj Celzija.

V soboto bo sprva pretežno jasno in po nekaterih kotlinah zjutraj megleno. Popoldne se bo od zahoda oblačilo. Proti večeru bo v zahodnih krajih možna kakšna nevihta, v noči na nedeljo pa ob morju. Zapihal bo južni do jugozahodni veter. Spet bo topleje.

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe ali nevihte. V ponedeljek bo sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla.

Kakšno bo vreme med 5. in 10. septembrom

Naši kraji bodo do četrtka na obrobju območja z visokim zračnim tlakom, ki bo nad severno, srednjo in deloma vzhodno Evropo. V višinah bo prevladoval zahodni do jugozahodni zračni tok v katerem bodo manjše vremenske motnje, ena nas bo predvidoma prešla v petek, ko se bo prehodno nekoliko ohladilo. Nato se bo nad nami spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

Od ponedeljka do četrtka bo sončno in toplo z dnevnimi temperaturami od 25 do 30 stopinj Celzija. Nekaj več možnosti za kakšno nevihto bo v četrtek. V petek bo spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. Nekoliko hladneje bo. V soboto bodo še posamezne plohe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.