Kam na silvestrovanje in kdo nastopa? Objavljamo seznam

Magazin 26. Dec 202216:03 > 31. Dec 2022 06:22 1 komentar
novo leto
Profimedia

Že veste, kje boste preživeli najdaljšo noč v letu? Po dveh letih, ki ju je zaznamovala epidemija covida-19, se letos na slovenske trge in ulice namreč znova vračajo silvestrovanja v polnem razmahu. Občine obljubljajo bogat nabor slovenskih glasbenih izvajalcev, ki bodo večtisočglave množice popeljali v novo leto, otroška silvestrovanja s prihodom Dedka Mraza in posebne laserske šove. Objavljamo seznam silvestrovanj na prostem.

LJUBLJANA

Eno največjih silvestrovanj na prostem se gotovo obeta v prestolnici. Najmlajši s starši so na silvestrovanje za otroke vabljeni od 16. ure na Kongresni trg, kjer bodo prihod novega leta pričakali s pravljičnimi junaki, si ogledali glasbene nastope otrok in se razveselili prihoda Dedka Mraza. V novo leto bodo simbolično vstopili ob 17. uri.

Glavno dogajanje se bo v Ljubljani na štirih trgih začelo ob 21. uri. Osrednje silvestrovanje na Kongresnem trgu bo namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev. Nastopili bodo Samuel Lucas, Maraaya in Miran Rudan inDesign. Na Pogačarjevem trgu pa bodo nastopili Pop Design, na Mestnem trgu pa bodo obiskovalce zabavale slovenske glasbene dive Alenka Godec, Helena Blagne in Nuša Derenda. Na silvestrovanju na Trgu francoske revolucije se bodo zvrstili nastopajoči: Lim Smrad in Žila, Klemen Klemen, Happy Ol’McWeasel, Within Destruction.

silvestrovanje ljubljana
BOBO

Nebo nad Ljubljano bo ob polnoči v primeru jasnega vremena razsvetlil ognjemet iz biorazgradljivih izstrelkov z Ljubljanskega gradu, so pojasnili na Mestni občini Ljubljana.

V primeru megle, povečane oblačnosti ali močnega vetra pa bo ognjemet zvočni, z nizko letečimi raketami. Več o prazničnem dogajanju v Ljubljani si lahko preberete tudi v članku Praznični program v Ljubljani: “Dilema, ali bo pela Danijela, je zdaj razrešena”.

MARIBOR

V Mariboru medtem ognjemeta ne bo, bodo pa leto 2023 tradicionalno pričakali na Trgu Leona Štuklja, večtisočglavo množico bodo od 20. ure zabavale glasbene skupine Coverlover, BePop, Sebastian in Game over. Nastopil bo tudi Alfi Nipič, ki je letos prejel naziv častnega občana mesta Maribor za glasbeno ustvarjanje.

Panoramsko kolo bo na zadnji dan v letu delovalo med 11. in 18. uro, obisk kolesa bo možen tudi na dan novega leta, ko bo kolo obratovalo med 15. in 22. uro.

Silvestrovo bo mogoče preživeti tudi v gledališču. Silvestrski program je ponudil SNG Maribor. Ob 17. uri bo v Dvorani Ondine Otta Klasinc na ogled Verdijeva opera Rigoletto, v mariborski Drami pa bo ob 17.30 na sporedu komedija Vanja, Sonja, Maša in Špik v režiji Dina Mustafića, uro pozneje pa še Farma Orwell, ki je nastala v režiji Luke Marcena.

MURSKA SOBOTA

Silvestrovanje za otroke se bo v Murski Soboti začelo ob 17. uri, prava silvestrska zabava za starejše pa sledi ob 22. uri. Na Trgu Zmage bosta nastopili glasbeni skupini Zlata žila in Blue Planet in poskrbeli za praznovanje pozno v noč.

NOVO MESTO

Za odštevanje v dolenjski prestolnici bodo od 21. ure poskrbeli Batista Cadillac, Vlado Kreslin in Balkan Boys.

CELJE

V Celju se bo silvestrovanje na Krekovem trgu s skupino Kingston začelo ob 22. uri, še pred tem bodo opoldne lahko v novo leto vstopili tudi otroci in njihovi starši.

PTUJ

Prav tako od 22. ure pa vse do zgodnjih jutranjih ur bosta v ritmih dobrih starih hitov množico na Mestnem trgu zabavala Karneval band in DJ Bojč.

SLOVENJ GRADEC

Slovenj Gradec bo v novo leto vstopil s skupino Potepini, ki bo za sproščeno vzdušje skrbela od 21. ure.

BREŽICE

Novo leto bodo v Brežicah v družbi bližnjih in prijateljev pričakali na ulici starega mestnega jedra v ritmih skupine The Rafters.

silvestrovanje ljubljana
BOBO/Žiga Živulovič

KOČEVJE

Novo leto bodo najmlajši v Kočevju pozdravili skupaj s slovensko avtorico in izvajalko Romano Krajnčan in se od 12. ure zabavali na velikem odru pri Srednji šoli Kočevje. Starejše generacije bodo najdaljšo noč pričakale v družbi dveh lokalnih skupin – KočevSKA orkestra in Inšpektorji – ki bosta za vesele ritme skrbeli od 21. ure.

KRANJSKA GORA

Nepozabno zabavo obljubljajo tudi v Kranjski Gori, kjer bodo šampanjce pred hotelom Kompas odpirali skupaj z Ansamblom Saša Avsenika. Za najmlajše pripravljajo otroško silvestrovanje v dvorani Vitranc od 15. ure.

BLED

Tudi na Bledu se bo zabava začela že ob 15. uri, ko bodo kot prvi odštevali in nazdravili otroci. Čaka jih glasbena zabava Mali Bu, če na silvestrovo ne bo snežilo, pa organizatorji, da bo vzdušje še bolj praznično, obljubljajo umetni sneg in milne mehurčke. Otroke bo pozdravil tudi Dedek Mraz. Ob 19. uri bo nastopila skupina HELP! A Beatles tribute, od 21.30 bo množico zabaval Dejan Dogaja band, v novo leto pa bodo na Bledu vstopili z laserskim šovom.

IZOLA, KOPER in PIRAN

Če vas bolj kot na Gorenjsko mika skok v slovensko Istro, vas bosta na Ledenem otoku, v katerega se enkrat letno spremeni Izola, od 21.30 zabavali skupini Bon Jovi Tribute in Skupina Lisjaki. Koper bo v novo leto vstopil skupaj s skupinama Ne me jugat in Big Foot Mama, ki bosta nastopili na Titovem trgu. Živahno bo tudi ob lesenih prazničnih hiškah z gostinsko ponudbo na Titovem trgu, na Mandraču in na ploščadi pri stavbi nekdanje luške kapitanije, ki je tudi prizorišče praznično obarvanega tematskega otroškega mini zabaviščnega parka. Na piranskem Tartinijevem trgu bosta za praznično vzdušje poskrbela skupina GeDoRe in DJ Adriano Roy Dee Jay. Opolnoči bodo obiskovalci lahko občudovali poseben svetlobni šov, v primeru slabega vremena pa se bo silvestrovanje preselilo v nekdanje skladišče soli Grando v Portorožu.

VELENJE

Na Titovem trgu v Velenju od 18. ure organizirajo otroško silvestrovanje s Plesno šolo Spin, od 22. ure pa tradicionalno mestno silvestrovanje, ko bo v zadnjih minutah starega leta množico zabavala znana glasbena skupina Rock’n’Band.

KRANJ

Praznični december v Kranju bo doživel vrhunec s silvestrovanjem, ki se bo začelo ob 22. uri s koncertom Marka Vozlja in Mojstrov.

NOVA GORICA, TOLMIN in KOBARID

V Novi Gorici bo od 21. ure za vzdušje skrbel Jan Plestenjak, silvestrovanje, kot smo ga bili vajeni v predkoronskih časih, obljubljajo tudi v Tolminu. K prazničnemu vzdušju bo prispevalo Tminsko novoletno rajanje s pestrim programom za vse generacije, v novo leto bodo vstopili na Mestnem trgu s skupino Calypso. V Bovcu organizirajo zabavo z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje