Po poplavah policija pozorna na morebitne tatove

Slovenija 07. Avg 202314:56 0 komentarjev
Poplave, Slovenija
Letalska policijska enota

Zaradi poplav in zemeljskih plazov so morali mnogi ljudje v teh dneh nemudoma zapustiti svoje domove. Prazni in poškodovani objekti iz katerih prebivalci v naglici niso mogli odnesti vrednejših predmetov, so zato lahka tarča tatov. Na policiji zatrjujejo, da premoženje varujejo ter da prijav tatvin niso prejeli.

V številnih krajih po Sloveniji so morali ljudje v teh dneh bežati s svojih domov. Posledično je ostalo zapuščenih mnogo objektov, ki so jih lastniki morali zapustiti, s tem pa je ostalo nezavarovanega tudi veliko premoženja.

Z nezavarovanim premoženjem pa se pojavlja tudi priložnost, da nesreče ljudi izkoristijo tudi tatovi. Nič drugače ni bilo tudi tokrat. Kot so namreč potrdili na Policiji, so policisti na prizadetih območjih zaznali osebe, ki so dajale sum, da bodo tam izvajale kazniva dejanja.

Zaradi navedenih pojavov so, kot so pojasnili, na prizadeta območja poslali vse razpoložljive kadre in vlagajo ves trud v zavarovanje premoženja ljudi, ki so že tako utrpeli škodo zaradi poplav. Ob tem policija ob katastrofi pomaga tudi z vrsto drugih aktivnosti.

Za zdaj prijav tatvin ni bilo

“Za zdaj prijav tatvin na teh območjih nismo prejeli, vendar bomo z dosedanjim načinom dela nadaljevali in tako izvedli vse ukrepe, da zagotovimo varnost. Pri tem bi se radi zahvalili za sodelovanje občanom in drugim intervencijskim službam, ki so v teh dneh prav tako pomagali pri zagotavljanju varnosti in nas obveščali o pojavu sumljivih oseb. Tudi tako smo vsi skupaj dokazali, da smo s sodelovanjem močnejši,” so dejali.

Ob tem pozivajo vse, ki bi opazili osebe, ki vzbujajo sum, da bi si lahko protipravno prilaščale predmete, da o tem takoj obvestijo policijo na številko 113.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!