Kdaj bo snežilo?

Slovenija 22. Nov 202113:08 > 14:36 0 komentarjev
Sneg
PROFIMEDIA

Teden se je začel z ugibanjem, ali bomo res dočakali sneženje do nižin. Za tiste, ki komaj čakate zimsko idilo, imamo dobro novico, a le pod pogojem, da ne živite v nižinah in čakate, da sneg pade pred vaša vhodna vrata.

Po napovedih meteorologa Agencije za okolje (Arso) Blaža Štera kaže, da bo sneg v petek prekril hriboviti svet in mogoče segal do alpskih dolin. “Trenutne napovedi so še negotove. Je pa videti, da snega po nižinah še ne bo,” je napovedal. Meja sneženja se bo spustila od 1.300 do 1.000 metrov nadmorske višine. In če bo po nižinah večinoma še deževalo, bodo snežne razmere prevladovale v sredogorju, kjer se bo že začela zima. Sneg naj bi zapadel tudi v Kranjski Gori.

Ali se bo meja sneženja v naslednjih desetih dneh spustila tudi do nižin, Šter ni mogel natančno povedati. “Žal so tovrstne napovedi preuranjene. Lahko pa rečem, da bomo imeli hladnejši tip vremena, saj se bo ohladilo. Že v sredo bo v Ljubljani prvič letos temperatura padla pod ledišče. Videti je tudi, da se bodo temperature čez dan gibale do okoli 5 stopinj Celzija, zjutraj po nižinah pa se lahko živo srebro spusti tudi do –5 stopinj Celzija. Ali bo snežilo, je precej odvisno od tega, ali se bo vreme spremenilo — torej ali bomo imeli suh ali moker teden. Tega za zdaj še ne vemo,” je dodal.

Kakšno bo vreme od 26. novembra do 1. decembra?

Ob koncu tedna bodo naši kraji pod vplivom ciklonskega območja, ki se bo nad Alpe in srednjo Evropo pomaknilo iznad zahodnega Sredozemlja. Nato se bo nad zahodno Evropo znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V noči na petek bodo padavine zajele vso državo in v petek čez dan oslabele. V soboto in nedeljo bo povečini oblačno, predvsem na zahodu bodo občasne padavine, v gorah bo snežilo, po nižinah pa deževalo. V ponedeljek, torek in sredo bo po večini suho s hladnimi jutri. Vir: Arso

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!