Ker ministrstvo za zdravje molči, gre kirurg Klokočovnik v tožbo

Slovenija 02. Nov 202312:10 1 komentar
Tomislav Klokočovnik
Srdjan Živulović/BOBO

Podjetje celjskega kirurga Tomislava Klokočovnika že več kot dva meseca čaka, da se ministrstvo za zdravje odzove na napačno izdajo dovoljenja za delo. Ker ministrstvo tega še ni storilo, se je odločil Klokočovnik odločil za tožbo, poroča Delo. Ministrstvo se na novico še ni odzvalo.

Kirurgu Tomislavu Klokočovniku je ministrstvo decembra lani izdalo napačno dovoljenje za izvajanje srčnih operacij v Splošni bolnišnici Celje. Namesto dovoljenja za izvajanje bolnišnične dejavnosti je prejel dovoljenje za izvajanje zunajbolnišnične dejavnosti, poroča časnik Delo.

Na to se je kirurg takoj pritožil, a so mu na ministrstvu ustno pojasnili, da na podlagi omenjenega dovoljenja lahko opravlja dejavnost po pogodbi o sodelovanju, ki jo je sklenil s celjsko bolnišnico. Na Klokočovnikovo vztrajanje je bilo po skupnem sestanku na ministrstvu julija zavzeto stališče, da dovoljenje res ni ustrezno.

Klokočovnik je zato v Splošni bolnišnici Celje prenehal operirati, 25. julija pa je oddal vlogo za novo dovoljenje, in sicer za dopolnitev decembrske vloge. Odločitve o tem, ali sme delati, pa še ni prejel, čeprav je po mnenju odvetnika Aleksija Mužine izpolnil vse pogoje.

Klokočovnik naj bi za delo v Splošni bolnišnici Celje zaposlil tri sestre in administratorko, ki so zdaj na čakanju. Zavod za zdravstveno zavarovanje mu prav tako še ni plačal 28 operacij, ki jih je v Celju že izvedel, saj za to nima pravne podlage

Ker je zakonski rok dveh mesecev, v katerem bi moralo podjetje Kardio Klokočovnik prejeti odgovor ministrstva na popolno vlogo za izvajanje bolnišnične dejavnosti, že potekel, pa tudi na njihov oktobrski poziv k odločitvi se ni nihče odzval, je njegov odvetnik zaradi molka organa vložil tožbo.

Ministrstvo za zdravje se na zadevo še ni odzvalo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje