Kje je danes deček, ki je prepeval v legendarnem jugoslovanskem filmu?

Magazin 06. Jul 202315:54 5 komentarjev
Miodrag, Nenad, Kostić, Kdo neki tam poje, Tko to tamo peva
Miodrag in Nenad Kostić/YOUTUBE (zajem zaslona)

Nenad Kostić je v filmu "Kdo neki tam poje?" nastopil, ko mu je bilo 11 let. Za vlogo je dobil 2 milijona takratnih dinarjev – in zaušnico, zaradi katere je pobegnil s snemanja.

Leta 1980 je v jugoslovanske kinematografe prišel domači film “Kdo neki tam poje” (“Ko to tamo peva”) in v hipu postal huronski hit.

Danes je komična drama režiserja Slobodana Šijana eden ikoničnih filmov jugoslovanske kinematografije. Poleg obilice takratnih zvezdnikov (Pavle Vuisić, Dragan Nikolić, Danilo Bata Stojković, Neda Arnerić, Aleksandar Berček) sta v filmu nastopila tudi dva javnosti neznana pevca, ki sta upodobila sina in očeta, domnevno romska glasbenika, ki sta se pridružila druščini, ki je za današnje pojme s “predpotopnim” avtobusom potovala proti Beogradu – Miodrag in Nenad Kostić.

Režiser Šijan je Miodraga spoznal, ko je sodeloval na vojaških vajah. Kostić je takrat na nekem koncertu zabaval vojake, Šijana pa je prevzel, ko je padel na kolena pred pevko Usnijo Redžepovo. Kasneje, ko je postal režiser, se je Šijan spomnil na Miodraga, ko je iskal igralce za film “Kdo neki tam poje”, ga našel in mu ponudil vlogo. Hkrati z njim je vlogo malega pevca dobil tudi Miodragov sorodnik Nenad, ki mu je bilo takrat 11 let.

K filmu se ni vrnil, na avtobus pa …

“Prva premiera filma je bila v beograjskem kinu Kozara, jaz pa sem vstopnice poklonil razredniku in svojim učiteljem,” je za N1 Beograd povedal Nenad Kostić.

Spomnil se je tudi dogodka, ko bi moral v filmu zajokati, pa ni mogel. “Šijan je rekel Bati (Danilu Stojkoviću – op. p.), naj mi prisoli dve zaušnici, kar je Bata tudi naredil, zato sem s snemanja pobegnil,” je povedal. O zgodbi piše tudi spletna stran noizz.rs, ki v enem od člankov poroča o malo znanih dejstvih o filmu, ter dodaja, da je mali Nenad pobegnil vse do Pančeva.

Ekipa ga je iskala cel dan, in ko so ga našli, so ga komaj prepričali, da se vrne na snemanje. Bata mu je prinesel največjo bonboniero, kar jih je mogel dobiti in mu obljubil, da ga nikoli več ne bo udaril. In Nenad se je vrnil ter dokončal snemanje. Za svojo vlogo je dobil dva milijona dinarjev, kar je bila takrat precejšnja vsota. Spletna stran noizz.rs ve še povedati, da se Nenad nikoli ni naučil igrati na trzalico, tako da so pesem “Za Beograd” posneli na playback.

Ko je Nenad odrasel, se k filmu ni več vrnil, ker ga ni niti zanimal, piše N1 Beograd. Je pa zanimivo, da je postal voznik avtobusa. Na progi 17 beograjskega avtobusnega prevoznika danes 54-letni Nenad vozi že vrsto let. Ljudje ga ne prepoznajo, čeprav verjetno mnogi vedo za dečka, ki je nekoč prepeval v legendarnem jugoslovanskem filmu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje