Urška Klakočar Zupančič odgovarja Jocu Pečečniku: Ne bom se spuščala v konflikt

Slovenija 04. Jan 202313:35 34 komentarjev
Klakočar Zupančič Joc pečečnik
BOBO

Slovenski podjetnik Joc Pečečnik se je pred dnevi odzval na besede predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, da razmišlja preveč kapitalistično. Pečečnik ji je vrnil s prošnjo za pojasnilo, Klakočar Zupančič pa mu sporoča: "Ne bom spuščala v diskurz, še manj v konflikte, ker iskreno želim, da se v državi vzpostavi pošteno ekonomsko ravnovesje med najsposobnejšimi in najšibkejšimi."

Izmenjavanje žogice med predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič in podjetnikom Jocem Pečečnikom se nadaljuje. Začelo se je z izjavo Pečečnika, ki je izrazil upanje, da bo začela vlada Roberta Goloba razmišljati “malo manj socialistično ter da se bo usmerila v pomoč podjetjem”.

Sledil je odgovor Klakočar Zupančič v intervjuju za Siol, v katerem je Pečečniku sporočila, naj razmišlja manj kapitalistično, ta pa je nato prek javnega pisma prosil za pojasnilo, “kje in kako sem postal kapitalist in zakaj mislite, da razmišljam preveč kapitalistično”.

Zdaj se je ponovno odzvala predsednica državnega zbora in pojasnila, da je na vprašanje, kako komentira izjavo Pečečnika, v intervjuju odgovorila provokativno.

“Z gospodom Jocem Pečečnikom se ne bom spuščala v diskurz, še manj v konflikte, ker iskreno želim, da se v državi vzpostavi pošteno ekonomsko ravnovesje med najsposobnejšimi in najšibkejšimi,” je v daljšem zapisu na Facebooku sporočila Klakočar Zupančič.

Dodala je, da zelo ceni slovenske gospodarstvenike in podjetnike, “še posebej tiste, ki so načelni, pošteni, ne izkoriščajo zakonskih ‘lukenj’ in imajo socialni čut”.

“Taki podjetniki – verjamem, da je gospod Joc Pečečnik eden izmed njih – s svojimi zaposlenimi ustvarjajo dodano vrednost, ki pa se ne meri samo v kapitalu, ampak v znanju, čustveni inteligenci in predvsem tudi v solidarnosti, kar pomeni blaginjo za vse,” je zapisala.

“Slovenska ustava določa, da je Slovenija pravna in socialna država”

Spomnila je še na slovensko ustavo, ki določa, da je Slovenija pravna in socialna država, ki je dolžna poskrbeti za socialno varnost vseh svojih državljank in državljanov, ne glede na njihove osebne okoliščine, na katere ne morejo sami vplivati.

“To pomeni, da mora biti ustrezna socialna politika ena od glavnih prioritet države. In to je bilo tudi bistvo mojega odgovora na izjavo, naj bo vlada manj socialistična, pri čemer pojasnjujem, da socializem v bistvu pomeni družbeno ureditev, kjer ima ekonomsko dominacijo država, ki vsaj teoretično ne omogoča izkoriščanja med družbenimi razredi,” je še zapisala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje