Krivec od Goloba pričakuje opravičilo

Slovenija 17. Dec 202117:13 9 komentarjev

Nekdanji predsednik uprave Gen-I Robert Golob je na sinočnji javni tribuni vladajočo politiko primerjal s fašizmom. Koalicijske stranke so to danes obsodile. V SDS pričakujejo opravičilo, v NSi pa jo vidijo kot izjavo v afektu. Poslanska skupina SMC pa meni, da gre za izjavo novega političnega akterja, ki poskuša pritegniti pozornost.

Nekdanji predsednik uprave Gen-I, ki je prejšnji teden naznanil svojo politično aktivacijo, Robert Golob je s četrtkovo izjavo, v kateri je vladajočo politiko označil za fašizem, razburil del javnosti. “Čas je, da jih naženemo. To ni desničarska politika, to je fašizem,” je povedal v okviru javne tribune.

Primerjavo s fašizmom je vladajoča koalicija danes obsodila. “Pričakujem, da se bo opravičil vsem državljanom,” je povedal vodja poslancev največje koalicijske stranke SDS Danijel Krivec. Dodal je, da se osebno v tej izjavi ne prepozna, a da ta pove veliko o Golobovem načinu komuniciranja.

“Da nam nekdo kar tako očita, da smo fašisti, je težko sprejemljivo,” je rekel vodja poslancev NSi Jožef Horvat. “To izjavo si prizadevam razumeti kot izjavo v afektu,” je povedal in izpostavil visoko plačo, ki jo je Golob prejemal na mestu predsednika uprave Gen-I. Poudaril 30-letno tradicijo krščanskih demokratov in njihovo vlogo pri osamosvojitvi Slovenije.

Vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič, ki prihaja iz Primorske, pa je dejal, da je ob tej izjavi celo nekoliko v zadregi. “Kot Primorec, kot Istran, izhajam iz družine, ki je imela zelo trpke izkušnje v 20. stoletju, s fašizmom, nacizmom in tudi s komunizmom. Na totalitarizme gledam s precejšnjo mero distance,” je povedal.

Sam vidi to izjavo to izjavo predvsem v luči pritegovanja pozornosti novega političnega akterja oziroma nekoga, ki se vrača na politični parket in še nima prave vsebine. Meni, da to izjavo tako razumejo tudi kolegi v poslanski skupini SMC in stranki Konkretno. V času pandemije koronavirusa, se je družba v marsičem spremenila, mnogo stvarem se moramo prilagoditi, pravi poslanec Perič. “Toliko bolj je na nas, da gradimo skupnost. S takimi izjavami pa gremo ravno v nasprotno smer,” je še rekel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje