Lastnik nasedle jahte na Krku naj bi bil razvpiti milijonar Tomaž Ročnik

Slovenija 03. Jul 202314:07 11 komentarjev
Jahta Tomaž Ročnik
Bralec

Latnik nasedle jahte na otoku Krk v bližini marine Punat naj bi bil po poročanju portala 24ur razvpiti velenjski milijonar Tomaž Ročnik. Da naj bi šlo za Ročnika, poroča tudi portal revije Reporter. Tomaž Ročnik je sicer slovenski javnosti najbolj poznan po zadevi Klasje, kjer je višje sodišče v Celju Ročnika in nekdanjo direktorico podjetja Dragico Veršič obsodilo na dve leti zaporne kazni.

Kot smo poročali, je v soboto zvečer na otoku Krk v bližini marine Punat prišlo do nenavadne nesreče. Slovenska jahta Tomy je namreč popolnoma nasedla na obalo, na njej pa je bilo šest slovenskih državljanov, ki pa ob nesreči niso bili poškodovani. Kmalu po nesreči je bilo organizirano reševanje posadke, ki je potekalo s kopnega, saj je bila jahta nedostopna z morske strani zaradi plitvine in ostrih skal.

Kot je poročal portal Novi list, naj bi nasedlo jahto včeraj dvignili s čeri in odvlekli s kraja nesreče. Omenjeni portal še poroča, da pri nesreči ni prišlo do onesnaženja morja, vzroke nesreče pa še ugotavljajo.

Portala 24ur in Reporter pa danes poročata, da naj bi bil lastnik 11,6 metra dolge jahte znani velenjski milijonar Tomaž Ročnik. Na to naj bi nakazovalo tudi ime jahte “Tomy”, da je Ročnik lastnik takšnega modela jahte, pa naj bi po poročanju Reporterja razvidno tudi iz registra plovil na strani e-uprave. Gre sicer za jahto prestižne znamke Princess Yachts, ki stane več kot pol milijona evrov, izdelana pa je bila v Veliki Britaniji.

Ročnika, ki je sicer slovenski javnosti najbolj poznan po zadevi Klasje, je višje sodišče v Celju obsodilo na dve leti zaporne kazni.

Kot poroča 24ur, se je zgodba propadlega celjskega podjetja začela leta 2007, leta 2015 pa je brez zaposlitve ostalo več kot 100 delavcev. Tomaž Ročnik je bil večinski lastnik podjetja in član nadzornega sveta, na mestu direktorice pa je sedela Dragica Veršič. Ročnik in Veršič sta premoženje podjetja Klasje prenesla na njuno skupno podjetje Millcom, kupnina pa je znašala 11,5 milijona evrov.

Oba sta zatrjevala, da sta premoženje Klasja prenesla zgolj zato, da bi podjetje skrila pred denacionalizacijskimi upravičenci, ki naj bi za podjetje zahtevali preveč in bi ga lahko pahnili v likvidnostne težave.

Večer je sicer junija poročal, da obsojena v zadevi Klasje še ne prestajata kazni, saj sta predlagala alternativno izvršitev zaporne kazni, na katero sta pravnomočno obsojena.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje