Legendarna ljubljanska restavracija po več kot 50 letih zapira vrata

Slovenija 08. Maj 202312:11 1 komentar
Restavracija Maxim
Foto: N1

V prvih dneh maja je vrata do nadaljnjega zaprla legendarna ljubljanska restavracija Maxim, ki je več kot pet desetletij delovala v okviru veleblagovnice Maximarket in prejela tudi več kulinaričnih priznanj. Vodstvo restavracije pravi, da so se tudi oni spopadli s težavami, v katerih se je znašla celotna gostinska panoga. Trenutno iščejo rešitve za njen ponovni zagon.

Kot so zapisali na spletni strani restavracije, so morali kljub prizadevanjem, da v teh časih ohranijo ustrezno raven storitev, na koncu sprejeti “težko, a nujno odločitev” o zaprtju. Ob tem so navedli, da trenutno iščejo optimalno rešitev za ponovno odprtje restavracije, ob čemer so izrazili upanje, da bodo lahko goste znova gostili že kmalu.

Kot izhaja iz vsebine sporočila, ki so ga objavili na vratih restavracije, gredo njihova prizadevanja v smeri iskanja ustreznega kadra ali morebitnega najemnika restavracije. Po poročanju nekaterih medijev je namreč restavracija nedavno ostala brez glavnega kuharja Petra Kovača.

Restavracija Maxim je v okviru veleblagovnice Maximarket začela delovati leta 1971 in v več kot pet desetletjih veljala za eno bolj prestižnih in priljubljenih restavracij v prestolnici. V tem času je prejela tudi več kulinaričnih nagrad, med katerimi je, kot je navedeno na spletni strani restavracije, tudi nagrada Gault&Millau za vrhunsko kulinariko in priznanje The Plate Michelin 2020, ki označuje restavracije, v katerih iz svežih surovin skrbno pripravijo dober obrok.

Restavracija Maxim
Foto: N1

S težavami se spoprijema tudi legendarna mariborska Gostilna Pri treh ribnikih, ki velja za najstarejšo gostilno v Mariboru. Ta tudi po dveh javnih pozivih ostaja brez najemnika. Gostinski lokal, nekoč znan tudi pod imenom Pri Kličku, so Mestne nepremičnine kupile junija 2020 od družbe Terme Maribor za okoli pol milijona evrov. Sprva je v njem ostal dolgoletni najemnik, a je pozneje odstopil od najemne pogodbe, ki jo je imel s termami sicer sklenjeno do junija letos. Gostilna je tako že eno leto zaprta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje