Levica: Desničarska trobila že napadajo ministrskega kandidata

Slovenija 27. Maj 202215:29 > 15:31
Simon Maljevac
Levica

Novi minister za delo bo po referendumskih rokih, ki morajo poteči v parlamentu, postal Simon Maljevac. Slovenija bo takrat dobila prvega ministra, ki ne skriva istospolne usmerjenosti – zaradi tega so vanj "desničarka trobila" že usmerila puščice, so danes opozorili v Levici.

Zaradi zapletov okoli zakona o vladi bo Simon Maljevac iz vrst Levice ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prevzel po pretečenih referendumskih rokih. A je že pred nastopom funkcije tarča kritik na račun spolne usmerjenosti.

Zaradi pokončne drže je Maljevac že tarča napadov, so danes v daljšem zapisu na družabnih omrežjih opozorili v Levici. “Desničarska trobila so začela napadati ministrskega kandidata Levice Simona Maljevca na osnovi njegove spolne usmerjenosti,” so začeli zapis. Trditi, da Maljevac ni “primeren za ministra za področje družinskih zadev, ker je gej, je enako narobe kot trditi, da je bil Janez Cigler Kralj dober minister za to področje, saj je bil kristijan”, piše v nadaljevanju.

V stranki menijo, da je obsojanje človeka, ker pripada kakšni družbeni skupini, diskriminacija. “Če je desničarskim jurišnikom v reviji Demokracija in na Twitterju to všeč ali ne, v Sloveniji že od nekdaj obstajajo družine istospolno usmerjenih staršev. Mnoge težave, ki jih dandanes pestijo, so popolnoma enake težave, kakršne pestijo “normalne” družine,” so zapisali. Dodali so, da so bistvena predvsem vprašanja, kako se bo bodoči med drugim soočil z draginjo. “Ne pa s kulturnim bojem desnice, ki deli ljudi na “naše” in “druge”, škodi pa obojim,” so zaključili zapis.

Gre za diskreditacijo pod nivojem, nam je povedala Lana Gobec, vodja Društva informacijski center Legebitra. Dodala je, da vsaka razkrita LGBTI oseba na pomembnem položaju v družbi izjemno pripomore k večji vidnosti, razbijanju predsodkov in tabujev ter daje upanje in motivacijo novim generacijam, da so lahko to, kar čutijo, in še vedno v življenju dosežejo to, kar si želijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.