Lindav edini kandidat za generalnega direktorja policije

Slovenija 09. Sep 202213:17 0 komentarjev
Boštjan Lindav
Boštjan Lindav. (Foto: Luka Dakskobler/BOBO)

Prijavo na javni natečaj za položaj generalnega direktorja policije je oddal en kandidat, so pojasnili na ministrstvu za notranje zadeve. Da se je na razpis prijavil, je že potrdil aktualni v. d. generalnega direktorja Boštjan Lindav.

Posebna natečajna komisija, ki jo imenuje uradniški svet, bo na seji preverila izpolnjevanje pogojev in primernost kandidata za razpisani položaj. Kdaj bo seja potekala, še ni znano. Komisija bo nato ime kandidata, če bo prestal presojo primernost, poslala pristojnemu ministru. Ta se bo potem odločil o imenovanju, so še pojasnili na ministrstvu. Izbrani kandidat bo imenovan za dobo petih let.

Ministrstvo za notranje zadeve je javni natečaj objavilo 29. avgusta, rok za prijavo pa se je iztekel 6. septembra.

Policijo trenutno kot v. d. generalnega direktorja vodi Lindav, ki ga je vlada na to mesto imenovala 1. junija, potem ko je s položaja generalnega direktorja razrešila Antona Olaja. Lindav je že pred dnevi potrdil, da je oddal prijavo na tokratnem razpisu. Kot je povedal, ima izdelano vizijo nadaljnjega razvoja policije v smeri učinkovitega zagotavljanja visoke stopnje varnosti ob spoštovanju zakonitosti delovanja, temeljnih človekovih pravic in svoboščin ter načel stroke.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!