Ljubljanske šole do petka z varnostnikom, zagotovila ga bo občina

Slovenija 09. Apr 202410:57 8 komentarjev

Po grožnjah na spletu je ljubljanska občina okrepila varovanje osnovnih šol, tako da bo vsaka šola od danes do petka imela zagotovljenega varnostnika. Župan Zoran Janković je na novinarski konferenci zagotovil, da je stanje v okolici šol v občini normalno.

Po grožnji na spletu, da se bo v sredo na eni od slovenskih šol zgodilo nekaj podobnega kot na Finskem, in pozivu policije k pozornosti se je vodstvo ljubljanske mestne občine odločilo za okrepitev varovanja osnovnih šol. Tako je Mol vse ljubljanske osnovne šole že obvestil, da jim bodo od danes do petka med 7. in 17. uro zagotovili varnostnika.

O novem načinu varovanja so starše na eni od ljubljanskih osnovnih šol že obvestili. Kot so navedli, je varnostnik vodstvu šole dopoldne razložil, kako bo potekalo njegovo delo.

Župan Zoran Janković je na novinarski konferenci dejal, da je stanje v okolici šol normalno. “Vedno je treba biti previden, je pa že policija poudarila, da incidentov ne pričakuje,” je dejal župan.

O grožnjah so bili na Molu obveščeni včeraj, temu pa je sledila odločitev o napotitvi varnostnikov, za katere bo denar namenila občina. Kot je dejal Janković, ima 40 šol zagotovljene varnostnike, nekatere od njih pa so jih imele že pred odločitvijo mestne občine. “Ravnateljem smo sporočili, naj bodo previdni, preostali pa naj se pomirijo,” je dejal.

Ponovil je priporočila policije staršem, naj bodo pozorni na vedenje svojih otrok, in izrazil upanje, da bo policija avtorja grožnje odkrila in primerno kaznovala. “To je sprevrženo dejanje in norčevanje. Zame je tragedija, da moraš šole varovati z varnostnikom,” je dodal in poudaril, da bi morale biti šole varno območje, kjer se med otroki ustvarjajo prijateljstva.

Opozorila so se razširila tudi zunaj prestolnice. O tem, kako ukrepajo druge osnovne šole in kaj sporoča policija, si preberite v članku Šole zaradi grožnje na spletu sprejemajo preventivne ukrepe, policija miri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje