Ljubljanski študentje izbirajo svoje predstavnike v ŠOU

Slovenija 12. Okt 202212:12 1 komentar
Medicinska fakulteta
Ziga Zivulovic jr./BOBO

Študentje na ljubljanskih fakultetah in treh akademijah danes izbirajo svoje predstavnike v organe Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani za mandatno obdobje 2022 - 2024. Volitve potekajo do 18. ure.

Za predstavnike 43-članskega študentskega zbora in člane upravnih odborov študentskih organizacij visokošolskih zavodov je bilo letos oddanih 228 kandidatur, so za STA sporočili iz ŠOU v Ljubljani.

Volišča se nahajajo na fakultetah oz. akademijah, razen za akademijo za glasbo, fakulteto za farmacijo, fakulteto za državne in evropske študije ter visoko strokovno šolo risanja in slikanja, za katera so volišča v prostorih ŠOU v Ljubljani v Študentskem kampusu.

Skupaj je volilnih enot 29. V skladu s statutom se v manjših volilnih enotah voli enega poslanca študentskega zbora, v večjih volilnih enotah pa dva poslanca Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani.

“Kot predsednik ŠOU vabim vse študentke in študente, da izkoristijo svojo volilno pravico in glasujejo za kandidatke oz. kandidate, ki so jih najbolje prepričali. Danes je praznik študentske demokracije, zato si še posebej želim, da bo volilna udeležba čim višja,” je za STA dejal predsednik ŠOU v Ljubljani Klemen Petek.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje