Lovska zveza v Ljubljani na dražbi prodaja meščansko vilo

Slovenija 04. Nov 202215:14 3 komentarji
Vila Zlatorog v Ljubljani
Google Zemljevidi

Lovska zveza Slovenije prek javne dražbe prodaja več nepremičnin, med drugim Vilo Zlatorog v Ljubljani. Izklicna vrednost za vse skupaj je štiri milijone evrov, zainteresirani kupec pa bo moral vplačati 400.000 evrov varščine. Dražbo bodo izvedli 23. novembra ob 13. uri.

Vila Zlatorog še ni vpisana v kataster nepremičnin in na njej ni oblikovana etažna lastnina, izhaja iz sporočila o javni dražbi, ki jo je zveza danes objavila v uradnem listu.

Stavba je bila zgrajena leta 1932, streho in fasado so obnovili leta 1999. Tloris Vile Zlatorog je 333 kvadratnih metrov, sestavljajo jo štiri etaže in ima pet delov, od tega stanovanjski del meri 78 kvadratnih metrov, ostali štirje so poslovni.

Kot še izhaja iz objave, je stanovanje zasedeno, v njem brez sklenjene najemne pogodbe prebiva žena pokojnega prejšnjega imetnika stanovanjske pravice, na naslovu pa ima prijavljeno stalno prebivališče ter plačuje neprofitno najemnino v višini, kot je bila določena z najemno pogodbo za nedoločen čas s pokojnim imetnikom stanovanjske pravice. Kupec bo prevzel vse pravice in obveznosti iz tega razmerja.

Poleg omenjene lovska zveza prodaja tudi tri parcele, ki še niso urejene, merijo pa 557 kvadratnih metrov, 12 kvadratov in 38 kvadratov. K zadnji spada še garaža.

Nepremičnine so naprodaj po načelu videno-kupljeno, kot celota in po enotni ceni za vse nepremičnine skupaj. Prodali jih bodo dražitelju, ki bo ponudil najvišjo ceno.

Zveza bo javno dražbo izvedla 23. novembra ob 13. uri na sedežu Lovske zveze Slovenije v Ljubljani. Sredstva od prodaje Vile Zlatorog bo lovska zveza porabila za gradnjo modernega nacionalnega lovskega centra Zlatorog v Lukovici, izhaja iz objave na spletni strani zveze. Gradnjo centra so podprli na delnem območnem zboru zveze junija letos. Gradnjo nameravajo izvesti v dveh letih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje