Luka Mesec z novim sendvičem odgovarja posmehljivcem

Slovenija 14. Maj 202409:49 6 komentarjev
Luka Mesec izstopa iz vlaka Slovenskih železnic
Foto: Zajem zaslona/FACEBOOK

Kandidat Levice na evropskih volitvah in minister za delo Luka Mesec je pred dnevi razburkal družbena omrežja, ko je za svojo pot v Bruselj izbral vlak, na njem pa jedel sendvič. Zdaj je posmehljivcem odgovoril z novim posnetkom.

Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni, pravi star pregovor.

Minister za delo Luka Mesec je pred dnevi na družbenih omrežjih objavil kratko fotoreportažo s svojega potovanja, ko je z vlakom odpotoval v Bruselj. Da naši predstavniki v evropsko prestolnico potujejo z neletečim javnim prevozom, je resnični unikum, so o tem poročali nekateri mediji. Tudi Mesec je zapisal, da je najbrž prvi slovenski minister, ki si je drznil storiti kaj takega.

Medtem pa so se Slovenci v komentarjih na družbenih omrežjih kot običajno razpisali, ali je to dobro ali slabo. Zakaj je porabil 16 ministrskih ur in pripadajoče dnevnice, če bi lahko samo eno uro in pol, so mu očitali eni. Drugi so ministru ploskali, ker je prispeval k manjšemu ogljičnemu odtisu, ker je pozval k hitri evropski železniški progi in temu, da bi evropski funkcionarji znotraj EU potovali z vlakom. Tretji so se obregnili, da je to pozivanje brez zveze, dokler za pot iz Murske Sobote do Kopra potrebuješ več kot 5 ur. Četrtim ni bilo všeč, ker je minister potoval v prvem razredu, peti so se ukvarjali z vsebino njegovega sendviča …

Na komentarje se minister Mesec ni odzival.

Je pa zato danes na družbenih omrežjih stranka Levica objavila kratek video, v katerem Mesec pripotuje v Ljubljano z vlakom Slovenskih železnic, s potovalno torbo in sendvičem v roki. Sendvič poje na ulici med hojo mimo volilnih plakatov svoje stranke. Ob objavi pri stranki niso zapisali ničesar drugega kot “Luka” in dodali emodžija, ki predstavljata vlak in sendvič.

Seveda posnetek ni ostal brez odzivov – od tega, da na ulici ni lepo jesti sendviča, do ugibanj, kaj je v njem, in tega, ali se bo minister na delo zdaj vozil z vlakom in ali si bo naslednjič za pot v Bruselj morda naročil kočijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje