Magični mejnik za Luko Koper

Slovenija 13. Sep 202316:04 1 komentar
križarka, ladja
PROFIMEDIA

V potniškem terminalu Luke Koper je že vse nared na prihod milijontega gosta, ki bo pripotoval prihodnji torek, 19. septembra.

Milijontega gosta bo na potniški terminal Luke Koper naslednji teden pripeljala ladja Enchantment of the Seas, ladjarja Royal Caribbean International.

“Gre za pomemben dosežek na področju potniškega ladijskega turizma, ki ga z Mestno občino Koper in drugimi ključnimi deležniki uspešno razvijamo od leta 2005,” so ob tem magičnem mejniku poudarili v Luki.

Ladja Enchantment of the Seas bo sicer že četrta ladja, ki bo priplula v koprsko pristanišče v tem mesecu. Pričakujejo še ladjo Mein Schiff 5, Marella Ecplorer 2 in Marella Explorer, v začetku septembra pa je poglede kradla skoraj 300 metrov dolga križarka Norwegian Viva, ki so jo na Hrvaškem poimenovali kar “vesoljska pošast”.

Norwegian Viva
Profimedia

“To je ena večjih ladij, kar jih je doslej prišlo v Koper,” so takrat za N1 povedali v Luki Koper. Kot piše na strani Norwegian Viva, lahko potniki na križarki igrajo mini golf, se sproščajo v vodnem parku in celo spustijo po toboganu iz desetega nadstropja. Na njej je tudi zabaviščni park, fitnes, različne trgovine ter jedilnice in bari. Križarka se lahko pohvali tudi s steklenim mostom, vrtom skulptur in razstavo interaktivnih umetniških instalacij.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje