Mali Kris prvič odšel v vrtec

Slovenija 03. Sep 202111:44 > 11:45 1 komentar
Kris Zudich,
Go Help Kris/FACEBOOK

Triletni Kris, ki so mu Slovenci omogočili zdravljenje spinalne mišične atrofije z najdražjim zdravilom na svetu, je včeraj prvič odšel v vrtec.

Triletni Kris Zudich, za katerega je pred leti navijala celotna Slovenija, je včeraj prvič odšel v vrtec. “Novim izzivom naproti,” so sporočili na njegovem Facebook profilu “Go Help Kris”.

V vrtec se mi mudi, mama me s fotoaparatom lovi ?✌?Novim izzivom naproti?… e comincia un nuovo capitolo anche per me?#krisgrevvrtec @go_help_kris

Posted by Go Help Kris on Thursday, September 2, 2021

Leta 2019 smo Krisu z množičnimi donacijami omogočili zdravljenje spinalne mišične atrofije z zdravilom Zolgensma v ZDA. Gre za najdražje zdravilo na svetu, zanj pa smo Slovenci v neverjetno kratkem času zbrali skoraj štiri milijone evrov.

Kris je moral zdravilo prejeti, preden je dopolnil drugo leto, po terapiji pa se je njegovo zdravstveno stanje precej izboljšalo.

Pomagali tudi šestmesečnemu Bošku

Pred kratkim je zdravljenje z zdravilom Zolgensma potreboval tudi šestmesečni Boško Gugleta iz Srbije, ki prav tako trpi zaradi spinalne mišične atrofije. Dva dneva pred skrajnim rokom in po 80 dneh od začetka akcije zbiranja denarja je bila tudi ta akcija uspešno končana, denar pa so prispevali številni Slovenci.

“Natančno po 80 dneh zbiranja sredstev za najdražjo terapijo na svetu, sporočamo, da nam je uspelo. Naša sreča je neizmerna, hvaležnost pa večna,” je takrat sporočila dečkova mama.

Denar za Krisa so zbirali v društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratje, kjer pa trenutno zbirajo denar za dečka Urbana, ki zaradi genske mutacije potrebuje zdravljenje v Avstraliji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje