Med prenovo negovalne bolnišnice popokale stene, poškodovana so tudi okna

Slovenija 06. Mar 202316:12 0 komentarjev

Minuli konec tedna so morali gradbeni delavci med obnovo negovalne bolnišnice na Vrazovem trgu v Ljubljani zrušiti balkon, ob tem pa se je poškodoval del fasade, so za N1 potrdili v ljubljanskem kliničnem centru. Sodeč po fotografijah so popokale tudi stene, poškodovana so okna.

Negovalna bolnišnica na Vrazovem trgu v Ljubljani je namenjena bolnikom, ki potrebujejo podaljšanje neakutnega zdravljenja z oddelkov UKC Ljubljana, kar konkretno pomeni rehabilitacijo in zdravstveno nego za lažjo vrnitev v domače okolje ali pa dom za starejše.

S prenovo stavbe, ki jo je dodobra načel zob časa, so v naši največji bolnišnici začeli predlani, minuli konec tedna pa je med gradbenimi deli, ko so delavci rušili balkon, prišlo do poškodb fasade.

Kako je videti poškodovana zunanja stena, kjer delavci dela nadaljujejo, si poglejte posnetku na vrhu članka. 

Sodeč po fotografijah so popokale tudi stene, poškodovana so okna.

prenova negovalne bolnišnice
UKC Ljubljana

“Rušitve so se izvajale čez vikend, ko je bil objekt prazen, nihče ni poškodovan,” so sporočili z UKC Ljubljana. Zapisali so, da so vsi postopki na gradbišču skladni s predpisi, “o dejanskem obsegu sanacije se bomo dogovorili, ko se odstrani še preostale ruševine, fasadni in notranji omet.”

Poškodbe, ki so nastale med gradbenimi deli, bosta preučila tako statik kot zavarovalnica. “Pisarne poškodovanega dela objekta je izvajalec zavaroval in bo prijavil škodo zavarovalnici,” so še pojasnili na UKC Ljubljana.

Energetska prenova objekta med drugim obsega sanacijo tal v kleti, sanacijo teras oziroma ravnih streh nad ogrevanim delom, sanacijo kletnega in pritličnega zidu. Prenovljena bo tudi razsvetljava, vgrajene reverzibilne toplotne črpalke, urejena bosta pa bosta še prezračevanje in klimatizacija. Preuredili bodo tudi prostore in na ta račun pridobili okoli 50 dodatnih postelj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!