Mesec: Poskrbeti moramo za institucionalno oskrbo starejših in mrežo na terenu

Slovenija 27. Sep 202214:19 0 komentarjev
Trst, Borzni trg, upokojenci, starejši, telefoniranje, mobitel
Denis Sadiković/N1

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je med svoje prednostne naloge po besedah ministra Luke Mesca uvrstilo ureditev dolgotrajne oskrbe. Poskrbeti želijo tako za institucionalno oskrbo kot za mrežo na terenu, je dejal danes v video nagovoru na odprtju Festivala za tretje življenjsko obdobje.

Ministrstvo za delo si pod njegovim vodstvom prizadeva, da bi starost razumeli kot nekaj dobrega, je zagotovil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec v video nagovoru na Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Kot je spomnil, posameznik lahko danes pričakuje približno 80 let življenja, v tem času pa lahko veliko ustvari.

Sam se zelo strinja z naslovom festivala Vsi smo ena generacija, saj bomo po njegovem opozorilu vsi nekoč stari. Tega se je treba dobro zavedati, je pozval.

Častni ambasador tokratnega že 21. festivala je postal psiholog in pedagog Milan Pavliha. Po razglasitvi za častnega ambasadorja je bil kratek. Pozval je le: “Gremo naprej!”

Festival, ki ga organizirata Proevent in Mestna zveza upokojencev Ljubljana in bo potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani do četrtka, soustvarja več kot 3.000 posameznikov najrazličnejših organizacij in predstavnikov družbe. V okviru strokovnega programa se bo zvrstilo več strokovnih razprav, v okviru izobraževalnega programa več kot 20 delavnic in predavanj, v okviru kulturnega programa pa več kot 70 kulturnih točk.

Na okroglih mizah se bodo dotaknili aktualnih tem, od digitalne družbe in pomena znanja do zakonodaje o starejših.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!