Minister Logar napovedal 1,1 milijona evrov humanitarne pomoči za Ukrajino

Slovenija 01. Mar 202216:36 0 komentarjev
Harkov
Ukrajina/REUTERS

Minister za zunanje zadeve Anže Logar je napovedal, da bo Slovenija Ukrajini namenila 1,1 milijona evrov humanitarne pomoči.

Minister za zunanje zadeve Anže Logar je na skupnem humanitarnem pozivu in regionalnem načrtu za pomoč ukrajinskim beguncem urada OZN za usklajevanje humanitarnih aktivnosti (UN OCHA) in urada Visokega komisarja OZN za begunce (UNHCR) napovedal humanitarni prispevek Slovenije v višini 1,1 milijona evrov.

Za pomoč prebivalcem Ukrajine bo 400 tisoč evrov namenjenih preko UN OCHA, 400 tisoč evrov preko UNHCR, 200 tisoč evrov preko Caritas Internationalis in 100 tisoč evrov preko Mednarodnega odbora Rdečega križa (ICRC), je dejal.

Minister Logar je obenem ostro obsodil ruski vojaški napad na Ukrajino, ki je resna kršitev mednarodnega prava in ustanovne listine Združenih narodov. Izrazil je zaskrbljenost zaradi številnih civilnih žrtev ter kršitev mednarodnega humanitarnega prava in mednarodnega prava človekovih pravic. “Humanitarne potrebe se skokovito povečujejo. Slovenija je solidarna z Ukrajino in ji bo v teh težkih časih stala ob strani,” je poudaril minister.

V preteklem tednu je Slovenija Ukrajini že namenila materialno pomoč v vrednosti 163.000 evrov. Tudi v prihodnje bo pomagala ukrajinskemu prebivalstvu, vključno s sprejemom ukrajinskih beguncev. Skupni humanitarni poziv je namenjen zagotovitvi humanitarne pomoči mednarodne skupnosti prizadetemu prebivalstvu Ukrajine.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!