Ministrica Kustec: V stiku smo s šolo v Žužemberku

Slovenija 26. Apr 202215:29 > 15:50 1 komentar
Simona Kustec
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Ministrica za šolstvo Simona Kustec je v prvem odzivu na sprožen strel v Osnovni šoli Žužemberk na Twitterju zapisala, da se je glede na možne usodne posledice vse dobro končalo. Potrdila je, da je ministrstvo v stiku s šolo.

Na Osnovni šoli Žužemberk je 14-letni osnovnošolec dopoldne sprožil strel in pri tem lažje poškodoval 13-letnega učenca. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je v prvem odzivu na Twitterju zapisala, da je ministrstvo v stiku s šolo.

Prve ugotovitve kažejo, da je 14-letnik v šolo prinesel pištolo hrvaškega izvora. Izdelana je bila v 90. letih, in sicer kalibra devet milimetrov. “Prišlo je do nenamerne sprožitve pištole, drobci krogle pa so poškodovali 13-letnika, ki je bil v prostoru. Odpeljan je bil v novomeško urgenco, kjer so njegove poškodbe označili za lažje,” je dejal Robert Perc iz PU Novo mesto. Pištola naj bi bila v lasti pokojnega sorodnika 14-letnika in ni bila ustrezno hranjena. Kot je povedal Perc, naj bi jo 14-letnik našel v nenaseljeni hiši, ki je bila v lasti sorodnika.

Ravnateljica Mija Penca Vehovec je za N1 povedala, da se je dogodek zgodil po uri telovadbe, v garderobi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje