Mladenič se je požvižgal na omejitev: izmerjena hitrost je bila 241 km/h

Slovenija 15. Apr 202410:17 2 komentarja
avtocesta
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Mlajši voznik je na hitri cesti pri Ajdovščini divjal s kar 241 kilometri na uro. Voznik s pretežko nogo je dobil 1.200 evrov kazni in devet kazenskih točk.

V petek je mlajši voznik na hitri cesti med Ajdovščino in naseljem Selo, kjer je hitrost omejena na 110, divjal s kar 241 kilometri na uro.

Izrekli so mu 1.200 evrov globe, dobil je tudi devet kazenskih točk.

Na Policijski upravi (PU) Nova Gorica so ob tem opozorili še, da je neprilagojena hitrost oziroma prekoračitev hitrosti tako v Evropi kot tudi na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami.

Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo, so zapisali.

“Če vozimo s prilagojeno hitrostjo in smo pozorni na dogajanje tudi daleč pred svojim vozilom, lahko pravočasno zaznamo prometno ureditev in dogodke ter predvidimo njihov potek in ustrezno ter varno reagiramo. Zato v policiji znova opozarjamo – vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti,” so pozvali.

Ob tem so spomnili, da ta teden po vsej državi poteka preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah. Policisti v tem času izvajajo poostren nadzor in tako preverjajo, ali vozite prehitro. Preventivne aktivnosti so del mednarodno usklajene akcije, ki se izvaja po vsej Evropi, akcijo pa koordinira Evropska mreža prometnih policij (Roadpol).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje