Moški umrl v bolnišnici, hči je za njegovo smrt izvedela po večdnevnem iskanju

Slovenija 16. Jul 202320:40
Bolnišnica Celje
N1

Starejši moški je v začetku meseca umrl v Splošni bolnišnici Celje. Ker bolnišnica svojcev ni mogla doklicati, se je obrnila na pristojno socialno službo. V tem času pa je (pokojnega) moškega več dni neuspešno iskala njegova hči. Da je pokojni, je izvedela od policije, kamor ga je prijavila kot pogrešano osebo.

Potem ko je 74-letni moški za posledicami možganske kapi v celjski bolnišnici umrl v začetku julija, je njegova hči za smrt izvedela od policije, kamor je njegovo izginotje prijavila po štirih dneh, ko ga je neuspešno iskala, poroča TV Slovenija. Na policiji so ji povedali, da je oče umrl pred dvema dnevoma.

“Dva dni je bil oče v bolnišnici, nato je dva dni ležal v mrtvašnici, sam,” je za TV Slovenija povedala hči, ki se pred kamero ni izpostavila. Povedala je, da je oče pri sebi imel vse osebne dokumente, pred tem pa se je po njenih besedah tudi že zdravil v omenjeni bolnišnici.

74-letni moški je sicer kljub zdravstvenim težavam živel sam.

Celjska bolnišnica je za TV Slovenija odgovorila, da so na številko, ki so jo dobili ob prejemu bolnika, klicali tako med zdravljenjem kot po njegovi smrti, a da pri tem niso bili uspešni. Zato so – kot predvidevajo interni postopki – o tem obvestili socialno službo in jo prosili za pomoč pri iskanju svojcev, ki bi poskrbeli za pokop, še poroča TV Slovenija. Hči je medtem prepričana, da je številka, na katero je klicalo osebje bolnišnice, pravzaprav očetova. Njegove osebne stvari, tudi telefon, so namreč hranili v trezorju bolnišnice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.