Na Bovškem avstrijska jadralna padalka strmoglavila in se huje poškodovala

Črna kronika 28. Mar 202212:22 0 komentarjev
Jadralni padalec
Fotografija je simbolična (Srdjan Zivulovic/Bobo)

Bovški policisti so bili v nedeljo obveščeni, da se je na območju zaselka Podklopca pri zasilnem pristanku huje poškodovala avstrijska jadralna padalka. Dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika so poškodovanko z vojaškim helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da je 40-letna jadralna padalka okoli 12. ure vzletela v italijanskem mestu Gemona in nato z jadralnim padalom letela preko Stola nad Kobaridom na slovenski strani državne meje preko slapa Boka na Bovškem proti pogorju Kaninu.

Med letenjem na Bovškem je jadralna padalka ugotovila, da ne bo imela zadostnega vzgona za vrnitev v sosednjo Italijo oz. preleta Kaninskega pogorja, zato se je odločila za zasilen pristanek v Podklopci. Na višini približno 30 metrov nad tamkajšnjim golf igriščem ji je nenadni sunek vetra zaprl jadralno padalo, posledično pa je strmoglavila, pri čemer se je padalo zataknilo na drevo, sama pa je padla na tla.

Na kraju nezgode so poleg bovških policistov in dežurne ekipe nujne helikopterske nujne medicinske pomoči Brnik posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so poškodovanki nudili prvo pomoč. O nesreči je policija obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Bovški policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili s PU Nova Gorica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!