Na meji s Hrvaško bodo skupne policijske patrulje

Slovenija 12. Avg 202117:22 0 komentarjev
Žica na meji s Hrvaško
Srdjan Živulović/BOBO

Za obvladovanje nezakonitih migracij na meji Slovenije s Hrvaško je vlada potrdila dogovore med notranjim ministrstvom, policijo ter Poljsko, Madžarsko, Romunijo, Litvo, Latvijo in Estonijo. Skupno delovanje bo vodila slovenska policija.

Vlada je danes na dopisni seji potrdila dogovore med notranjim ministrstvom, policijo ter Poljsko, Madžarsko, Romunijo, Litvo, Latvijo in Estonijo o uvedbi skupnih patrulj in drugih skupnih oblik ukrepanja za obvladovanje nezakonitih migracij na meji Slovenije s Hrvaško.

Kot so sporočili po seji, je namen sklenitve dogovorov, da se na tehnični ravni dogovori konkretno sodelovanje policij obeh držav pri napotitvi mejnih policistov zaradi pričakovanih povečanih nezakonitih migracij.

Dogovori so bili sklenjeni s Poljsko, Madžarsko, Romunijo, Litvo, Latvijo in Estonijo. Sklenitev dogovorov s posameznimi policijami držav članic EU predstavlja rešitev, ki bi preprečila hujše izzive zaradi nezakonitih prehodov državne meje med Slovenijo in Hrvaško, so dodali.

Skupno ukrepanje vodi slovenska policija. Napoteni mejni policisti, ki delujejo na območju Slovenije, tako ravnajo v skladu z njenimi navodili.

Že maja v Slovenijo prispelo 21 policistov iz tujine

Slovenija pri obvladovanju nezakonitih migracij na meji s Hrvaško že dlje časa sodeluje s policisti drugih držav Evropske unije. Med drugim je maja v državo prispelo 21 policistov iz Poljske, Litve in Estonije, ki so se pridružili policistom v Beli krajini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!