Na mejnih prehodih gneča predvsem pri vstopu v državo

Slovenija 15. Avg 202112:43 0 komentarjev
Mejni prehod Obrežje
BOBO

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je Štajerska avtocesta med priključkoma Celje center in Slovenske Konjice proti Mariboru ponovno odprta, še vedno pa je zastoj. Ponekod pa se na avtocestah in pred mejnimi prehodi vijejo kolone vozil. Na vstop ali izstop iz države vozniki čakajo več ur.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je pet km dolg zastoj v smeri proti Avstriji. Za Kranjsko Goro je priporočen izvoz Jesenice vzhod-Lipce. Zastoj je tudi iz smeri Avstrije proti Sloveniji, dolg je tri km. Zaprt je uvoz Jesenice vzhod proti Karavankam. Zastoj je na cestah pred mejnim prehodom Starod, Jelšane in Metlika proti Hrvaški in na cestah Celje-Vojnik, Izola-Valeta, Lesce-Bled in pred predorom Ljubelj proti Avstriji.

Za vstop v državo čakalne dobe tudi do tri ure

Za vstop v državo je čakalna doba na mejnem prehodu Obrežje za osebna vozila do tri ure in na mejnih prehodih Dragonja, Gruškovje in Sečovlje več kot dve uri. Osebna vozila na mejnem prehodu Jelšane za vstop v državo čakajo od ene do dveh ur. Na mejnih prehodih Gruškovje in Dragonja osebna vozila pri izstopu iz države čakajo do pol ure. Osebna vozila prav tako čakajo na mejnem prehodu Jelšane in sicer več kot dve uri. Na mejnem prehodu Sečovlje pa je čakalna doba za osebna vozila do eno uro. Za voznike avtobusov je čakalna doba pri vstopu v državo na mejnem prehodu Obrežje tri ure in pol ter na Gruškovju do štiri ure.

V Ljubljani je zaprta Štajerska cesta med krožiščem Tomačevo in Kranjčevo ulico do 15. ure. Danes velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t do 21. ure. Na nekaterih primorskih cestah do 22. ure. Do ponedeljka do 5. ure bo zaprt priključek Industrijska cona Moste zaradi asfaltiranja na Letališki cesti. Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani. Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!