Gneča ostaja gorenjski avtocesti, pred Karavankami nastal zastoj

Slovenija 03. Jun 202305:49 > 15:30 1 komentar
Gneča, promet
Foto: N1 (Fotografija je simbolična)

Gneča na cestah se nekoliko umirja, daljši zastoji pa ostajajo le na gorenjski avtocesti. Kolona čakajočih vozil pred predorom Karavanke je že presegla priključek Jesenice zahod. Zaradi gneče na avstrijski strani predor občasno zapirajo.

Na slovenskih cestah se uresničujejo napovedi o močno povečanem prometu, ki ta konec tedna nastaja zaradi četrtkovega praznika in začetka počitnic v nekaterih evropskih državah. Tudi v nedeljo je pričakovati podobno stanje na cestah.

Na gorenjski avtocesti je gneča pred delovno zaporo med priključkom Jesenice zahod in priključkom Lesce proti Ljubljani, zamuda znaša 15 minut.

Gneča je tudi pred predorom Karavanke. Zastoj na slovenski strani je dolg pet kilometrov, kolona pa sega že mimo priključka Jesenice zahod. Gneča je tudi na avstrijski strani, zaradi tega pa občasno zapirajo predor.

Štajerska avtocesta, ki je bila nekaj časa med Celjem in Krškim zaprta zaradi prometne nesreče, je ponovno odprta.

Voznikom informacije o gneči na voljo tudi na aplikaciji

Prometno-informacijski center za državne ceste ob tem opozarja, da je treba računati tudi na povečan tovorni promet.

Pri tem svetujejo, da je ob gneči na cestah in morebitnih zastojih dobro poiskati alternativne poti. Vozniki naj pred vsako potjo preverijo stanje na cestah na spletni strani www.promet.si ali preko telefonske številke 1970.

Na prometno-informacijskem centru med potjo priporočajo uporabo Darsove aplikacije Promet+, ki bo voznike opozorila na dogodke na poti.

Ob prihajajočih turističnih prometnih konicah pristojni priporočajo upoštevanje prometnega koledarja in prometnih napovedi. Zaradi poletnega časa voznikom priporočajo tudi, da vedno na pot vzamejo dovolj tekočine.

Ob morebitnem zastoju na avtocesti je pomembno ustvariti reševalni pas in intervencijskim vozilom omogočiti prost prehod do mesta nesreče, poudarjajo na AMZS. Vozniki, ujeti v zastoju, pa naj brez navodil policije ne obračajo in vozijo v napačno smer.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje