Na območju Brežic prijeli še 160 državljanov Rusije, mejo so prečkali nezakonito

Slovenija 03. Jan 202313:41
policija, marica
Simbolična fotografija (Foto: Policija)

V minulih dneh so policisti Policijske uprave Novo mesto znova izsledili in prijeli večje število ruskih državljanov, ki so v Slovenijo vstopili na nezakonit način.

Policisti so na območju policijske postaje Brežice med 30. decembrom in današnjim dnem znova prijeli večje število državljanov Rusije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, in sicer 160.

Policisti niso prijeli le ruskih državljanov, temveč tudi 93 državljanov Indije, 43 državljanov Kube, 35 državljanov Pakistana, 33 državljanov Konga, 20 državljanov Maroka, 15 državljanov Afganistana, 11 državljanov Irana ter državljane Iraka, Nepala, Bangladeša, Srednjeafriške republike, Kameruna, Tunizije, Slonokoščene obale, Palestine, Turčije, Šrilanke, Alžirije in Gvineje Bissau, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Tujce, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo, so izsledili in prijeli na območju Rigonc, Slovenske vasi, Dobove, Loč, Jesenic na Dolenjskem, Orešja, Velike Doline, Obrežja, Mosteca in Brežic.

Kot so še sporočili s PU Novo mesto, policijski postopki, ki zadevajo nezakonite prestope državne meje, še potekajo.

Novomeški policisti so javnost že prejšnji teden obvestili, da so na območju Brežic prijeli večje število ruskih državljanov, ki so v državo vstopili nezakonito. Več v prispevku Policisti na območju Brežic prijeli 101 državljana Rusije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.