Na območju Žalca klestila debela toča, neurje tudi na Gorenjskem

Slovenija 08. Avg 202116:51 > 23:00 0 komentarjev

Celje, Žalec in Prebold je popoldne zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem ter točo. V Žalcu je nastala večja materialna škoda na objektih, vozilih in poljščinah. Na terenu so posredovali gasilci. Pozneje so nevihtne celice zajele tudi občini Kamnik in Komenda.

Vremenska fronta, ki je s seboj prinesla točo, je danes prizadela območja občin Prebold, Vojnik, Žalec in Litija. Kot so poročali na Upravi za zaščito in reševanje, so zaradi neurja posredovali gasilci iz petih prostovoljskih gasilskih društev.

“Tako je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše, močan veter je odkril več streh objektov, v občini Litija je v gozdu zagorelo zaradi udara. Okoli 15. ure pa je občino Žalec in Prebold zajelo neurje z močnim vetrom, dežjem in točo. Nastala je večja materialna škoda na objektih, vozilih in poljščinah,” še dodajo. Gasilci so poškodovane strehe objektov prekrivali s folijo.

Na območju Žalca je pred kratkim padala debelejša toča. ⛈Valentina Orter, hvala za poročanje! ?

Posted by Neurje.si on Sunday, August 8, 2021

Nevihtne celice so proti večeru zajele tudi Gorenjski konec. Na upravi za zaščito in reševanje poročajo o neurjih s točo. Agencija za okolje (Arso) je sicer popoldne za severovzhodni del države izdal oranžno vremensko opozorilo zaradi možnosti močnejših krajevnih neviht. Uprava za zaščito in reševanje je še objavila, da se bodo v naslednjih urah še pojavljale krajevno močnejše nevihte, ki se bodo hitro pomikale od jugozahoda proti severovzhodu. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Nives Sesko nam je iz Griž pri Žalcu poslala tole fotografijo debele toče, ki je padala nad delom Celjske kotline.Hvala za poročanje.

Posted by Neurje.si on Sunday, August 8, 2021

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!