Na slovenskih smučiščih za varnost tudi dva hrvaška policista

Slovenija 24. Dec 202319:31 1 komentar
Policisti na smučišču
Fotografija je bila posneta januarja letos. (Foto: Policija)

Božično-novoletni prazniki so čas, ko se številni odpravijo na smučišča, slovenske bele strmine pa privabijo tudi številne goste iz sosednje Hrvaške. Tudi letos bo slovenska policija skrbela za varnost na smučiščih, pridružila pa se jim bosta tudi dva hrvaška policista.

Številni Slovenci se bodo v prihajajočih dneh podali na smučišča, kjer se je že začela smučarska sezona. Zaradi šolskih počitnic bo tako povečano število smučarjev na belih strminah.

Tudi hrvaški šolarji imajo v prihajajočem tednu šolske počitnice, zato bo precej hrvaških turistov obiskalo slovenska smučišča.

Za varnost bo tako kot vsako leto skrbela slovenska policija, na pomoč pa jim bosta prišla tudi dva hrvaška policista, so sporočili. Naslednja dva tedna bosta tako pomagala slovenskim policistom skrbeti za varnost.

V sredo bo slovenska policija na novinarski konferenci predstavila projekt sodelovanja slovenskih in hrvaških policistov, ob tem pa bodo predstavili tudi nove uniforme slovenskih policistov, ki skrbijo za varnost na smučiščih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje