Na Štajerskem iščejo afriško divjo mačko serval

Slovenija 12. Jun 202314:58 0 komentarjev
serval
PROFIMEDIA

V nedeljo je bila v Slovenskih Konjicah opažena afriška divja mačka pasme serval. Po zadnjih podatkih živali še niso našli.

Na Štajerskem je občanka v nedeljo opazila afriško divjo mačko, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Kot so za N1 pojasnili na PU Celje, so bili v nedeljo okoli 20. ure obveščeni, da je občanka na območju Slovenskih Konjic, v Dobrnežu, opazila divjo mačko pasme serval.

“Policisti so pregledali ožjo in širšo okolico, vendar živali niso izsledili,” so zapisali. Policija je preverila, ali je žival pobegnila iz manjšega živalskega vrta Zooland v Slovenskih Konjicah, od koder pa žival po navedbah skrbnika ni pobegnila, so pojasnili celjski policisti.

Po zadnjih podatkih mačke še niso našli, je pa policija o tem obvestila ministrstvo za okolje in prostor. Obenem občanom svetujejo, naj obvestijo policijo, če opazijo žival. “Policija bo poskrbela za obveščanje pristojnih služb in v sodelovanju z njimi poskrbela, da se žival umakne na varno iz okolja,” so še zapisali na PU Celje.

Serval je afriška divja mačka, je srednje velikosti in ima dolge okončine, vitko telo in velika ušesa. Gre za samotarsko žival, ki zraste do 60 centimetrov, tehta pa lahko do 18 kilogramov. Servali so edina pasma divjih mačk, ki je v Sloveniji lahko udomačena. Vrednost mačk se giblje med tri in deset tisoč evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!