Nadzorni svet RTVS sprejel finančni načrt

Slovenija 26. Jan 202313:25 0 komentarjev
deček s piščaljo, RTV
Borut Živulović /BOBO

Nadzorni svet RTV Slovenija je sprejel finančni načrt za tekoče leto. Programski svet mu v ponedeljek sicer ni dal pozitivnega mnenja.

Nadzorni svet Radiotelevizije Slovenija je v sredo sprejel finančni načrt zavoda za leto 2023, je potrdil njegov predsednik Borut Rončević. Zavod bo tako lahko normalno posloval in izvrševal poslovne načrte, je dodal. Sredi decembra, ko programsko-produkcijski načrt še ni bil potrjen, je namreč sprejel sklep o financiranju po dvanajstinah.

Nadzorni svet je s sprejetjem finančnega načrta omogočil realizacijo programsko-produkcijskega načrta za letos, ki so ga člani programskega sveta RTVS potrdili konec decembra, so zapisali na Radioteleviziji Slovenija.

V finančnem načrtu so po njihovih navedbah predvideni prihodki v višini 139,44 milijona evrov, kar je za 2,74 milijona evrov oz. za dva odstotka več glede na načrt 2022. Odhodki so načrtovani v višini 139,43 milijona evrov, kar je za 2,77 milijona evrov oz. za dva odstotka več glede na načrt 2022. Kot izhaja iz načrta, bi bilo prihodkov tako 3000 evrov več kot odhodkov.

V letošnjem letu je načrtovana prodaja celotnih delnic Eutelsata v vrednosti 5,6 milijona evrov. Od tega bi šlo 3,175 milijona evrov za odpravnine, preostalo pa bi namenili za pokritje enkratnega dviga stroškov električne energije v letošnjem letu.

Programski svet v ponedeljek ni dal pozitivnega mnenja k finančnemu načrtu. Zlasti predstavniki zaposlenih v programskem svetu so ocenili, da denimo prihodki od načrtovane prodaje delnic Eutelsata niso realni. Cena na delnico trenutno namreč ne dosega 9,95 evra, kolikor je nadzorni svet določil za mejo, pod katero naj delnic ne bi prodajali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!