Naj vam pričaramo nekaj prazničnega vzdušja: tako so prižgali lučke

Slovenija 26. Nov. 202117:30 > 21:012 komentarja
Delite:

Ljubljana je dokončno odeta v praznično podobo. Danes popoldan so v prestolnici prižgali praznične lučke. Zaradi epidemije letos ni bilo prireditve in tradicionalnega prižiga.

Zadnji petek v novembru je dokončno naznanil, da vstopamo v predpraznični čas. S prižigom prazničnih lučk po ulicah Ljubljane je prestolnica pripravljena na veseli december.

Letošnja svetlobna okrasitev ponazarja medsebojno povezovanje in pod imenom “Vsemoč – moč vseh” simbolizira star slovenski pregovor “V slogi je moč!”. Avtor okrasitve je Urban Modic.

Osnovni gradniki okrasitve, ki so delo pokojnega avtorja Zmaga Modica, sicer ostajajo enaki kot v preteklih letih, bodo pa dopolnjeni in razporejeni po uličnih in mestnih potezah drugače kot lani in v minulih letih ter povezani v nove smiselne sklope.

Vse lučke skupaj merijo 50 kilometrov

Vse lučke skupaj merijo okoli 50 kilometrov, za električno energijo za vso osvetlitev bo občina plačala okoli 40 evrov na dan oziroma okoli 1.500 evrov za ves čas.  Za novoletno okrasitev so odšteli 220 tisoč evrov proračunskih sredstev.

Danes so ob Ljubljani praznične lučke prižgali še v Mariboru in Izoli:

Komentari

Vaš komentar