Bencinska črpalka, kjer prodajajo cenejše gorivo: kako jim gre?

Slovenija 02. Jul 202209:01 > 10:09
Bencinska črpalka Discont Oil
BOBO

Čeprav je cena goriv zunaj avtocestnega obroča regulirana in imajo skoraj vsi bencinski servisi enako, pa v Mariboru eden od trgovcev ponuja tri cente cenejše gorivo. "Ceno bomo obdržali, dokler nam bodo to omogočale rezerve," je odločitev komentiral direktor Discont Oila Nikki Osim.

Pregled cen goriv na avtocestnem obroču med trgovci kaže na veliko razliko med trgovci, drugače pa je na bencinskih servisih zunaj avtocest. Regulacija, ki velja od 21. junija, je cene zamrznila pri 1,755 evra za liter 95-oktanskega bencina oziroma 1,848 evra za liter dizla. Cene, ki veljajo zdaj dober teden, so rekordne. Pred tem je bilo potrebno za bencin odšteti 1,56 evra in za dizel 1,668 evra.

Cene zunaj avtocest so po celotni državi, ne glede na različne bencinske servise, enake. Smo pa ob pregledu spletnega iskalnika goriva.si opazili, da obstaja izjema v Mariboru, kjer Discont Oil ponuja tri cente cenejše gorivo. Da je najcenejši ponudnik v državi, oglašujejo tudi na družbenem omrežju Facebook. Pri polnjenju celotnega 50 litrskega rezervoarja v primerjavi z ostalimi ponudniki prihranite 1,5 evra.

Nižja cena ni vplivala na obisk

“Naša želja je, da ponudimo dostopnejše gorivo. Želimo biti dostopni,” o razlogih za odločitev cenejšega bencina od regulacijske meje odgovarja direktor podjetja Nikki Osim, ki ima na Tržaški cesti bencinski servis. Za ta korak so se odločili pretekli torek, ceno pa bodo obdržali, dokler jim bodo to omogočale rezerve. Osim je dodal, da se povpraševanje zaradi tega ni bistveno povečalo, dodal pa je, da odkar je v veljavi regulacije “dobičkov ne ustvarjamo”.

Trenutne cene so rekordne. Zadnji rekord na črpalkah smo beležili v začetku maja, ko je Janševa vlada za 10 dni prekinila regulacijo. Takrat se je liter 95-oktanskega bencina na avtocestnih črpalkah podražil na 1,68 evra, liter dizla pa na 1,82 evra. Dober mesec dni kasneje so torej te cene močno višje. Po trenutnih cenah je potrebno za 50-litrski rezervoar neosvinčenega 95-oktanskega bencina odšteli 87,75 evra, za 50-litrski rezervoar dizla pa 92,4 evra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.