Trgovine bodo dva dni zaprte: Slovenci danes množično po nakupih

Gospodarstvo 24. Jun 202213:08 > 20:40 0 komentarjev
N1

Slovenija jutri praznuje 31. rojstni dan, trgovine in trgovski centri bodo ta konec tedna zaprti tako v soboto kot nedeljo. Petek so nekateri tako izkoristili za večji nakup, zaradi česar je nekaterih živil, kot je denimo meso za žar, ponekod zmanjkalo.

Trgovine bodo naslednja dva dni zaprte, saj jutri namreč praznujemo dan državnosti, ki je dela prost dan, v nedeljo pa so trgovine v Sloveniji zaprte.

V petek je bila zato v trgovinah in trgovskih centrih precejšnja gneča, saj se ob začetku šolskih počitnic mnogi odpravljajo na poletni dopust, spet drugi pa bodo lepo vreme izkoristili za piknike ali druženja. Nekaterih izdelkov, kot je meso za žar in pekovski izdelki, je ob koncu dneva v določenih trgovinah že zmanjkalo.

trgovina, meso za žar, prazna polica
N1

Ob prazniku državnosti bodo lahko na praznično soboto odprte le manjše zasebne trgovine, v katerih morajo delati bodisi lastniki bodisi družinski člani lastnika. Vse nujne nakupe bo jutri prav tako mogoče opraviti na bencinskih servisih in v nekaterih pekarnah.

Naslednji dela prost dan bo 15. avgusta (Marijino vnebovzetje), praznik pade na ponedeljek, tako da si bomo lahko privoščili podaljšan vikend. Podobno bo za prvi november, ko bomo doma do vključno torka. Dan reformacije, ki ga praznujemo 31. oktobra, pade na ponedeljek, dan spomina na mrtve pa na torek. Prav tako bomo podaljšan vikend imeli decembra, dan samostojnosti in enotnosti bomo 26. decembra praznovali v ponedeljek.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!