Nataša Pirc Musar napoveduje spopad vrednot

Slovenija 23. Okt 202219:11 > 22:00 6 komentarjev

"Zavedati se moramo, da bo šlo v drugem krogu za spopad vrednot," je po uvrstitvi v drugi krog predsedniških volitev, ki bodo 13. novembra, dejala Nataša Pirc Musar. Po njenem mnenju je napočil čas za žensko predsednico države.

Nataša Pirc Musar se je na predsedniških volitvah poleg Anžeta Logarja uvrstila v drugi krog predsedniških volitev. Kot je povedala v izjavi v medijskem središču na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je uvrstitve v drugi krog “neizmerno vesela”. Si pa še naprej želi dostojnih soočenj, kot so bila v prvem krogu.

Hkrati je pozvala vse, tudi tiste, ki se zdaj volitev niso udeležili, da gredo 13. novembra na volišča in se zavzamejo za vrednote, ki jih sama po njenih besedah živi že vse življenje. “Da se boste spomnili, kako je bilo dve leti pod vladavino prejšnje vlade. Da nas ne bo strah, da nam bodo še kdaj kratili temeljne človekove pravice. Čas je, da se poenotimo, prestopimo majhne bregove in gremo po skupni poti naprej v Slovenijo in Evropo, ki ima svetlo prihodnost,” je dodala.

Ne želi si, da bi se delili po preteklosti

Dodala je, da verjame v vladavino prava in pravno državo. “Predvsem pa verjamem v evropske vrednote. Verjamem, da mora Slovenija ostati del jedrne Evropske unije, verjamem, da je Slovenija sposobna preseči razdelitev. Predvsem si ne želim, da bi se delili po preteklosti. Iskreno si želim, da se lahko poenotimo na strateških temah; tam je nujno soglasje med levimi in desnimi,” je dodala. “Kot nestrankarska kandidatka se bom borila za to, da bodo starejši slišani in preskrbljeni ter da bodo mladi želeli ostati v Sloveniji,” je še povedala.

Ob tem se je zahvalila vsem ostalim predsedniškim kandidatom in kandidatki, pa tudi Marti Kos in Gregorju Bezenšku, ki sta iz volilne tekme izstopila že pred časom.

Proslavljanje v štabu Pirc Musar

Ob štetju, ko se je izkazalo, da se je Pirc Musar uvrstila v drugi krog predsedniških volitev, so v njenem štabu odprli penino.

Ob zaprtju volišč je Pirc Musar za N1 dejala, da je po tej predsedniški tekmi zadovoljna, presrečna in tudi utrujena. “Zlagala bi se, če bi rekla, da nisem. Ampak prijetno utrujena. Vse to, kar smo doživljali na terenu med volilkami in volilci, me je obogatilo,” je povedala.

Kot je dodala, se je na pot v neznano – v politiko – podala prvič v svoji karieri. “Neizmerna, neprecenljiva izkušnja. Hvaležna sem vsem, ki so me na tej poti podprli,” je dejala.

Izide volitev je v svojem štabu pričakala v družbi sorodnikov, sodelavk iz njene odvetniške pisarne, podpornic in podpornikov ter staršev. “Vsi, ki so mi blizu, in vsi, ki so verjeli vame, so tukaj,” je povedala.

Biserka Marolt Meden: Čas je za predsednico

Predstavnica Srebrne niti Biserka Marolt Meden, ki podpira Pirc Musar, pa je za N1 povedala, da je v Sloveniji nastopil čas za predsednico. “Verjamem, da bo Nataša Pirc Musar dobra predsednica. Hvaležna sem vsem, ki so v njej prepoznali osebo, ki bo znala združevati, ki bo znala poslušati in bo zastopala vse nas, tako mlade kot tudi starejše,” je dodala.

Na vprašanje, kakšno pot mora ubrati novi predsednik oziroma predsednica, je Marolt Meden odgovorila, da mora biti predvsem moralna avtoriteta, “kar je Nataša zagotovila, da bo”.

O ostrih besedah predsednika vlade Roberta Goloba je Marolt Meden povedala, da je bila nad njimi kar malo razočarana. “Ker verjamem, da se moramo združiti. In verjamem, da bi bilo dobro, če bi se združili ob Nataši Pirc Musar,” je dodala.

V volilnem štabu Pirc Musar tudi Alenka Godec

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje