Ne, ne gre za napako: to je verjetno najdražja garsonjera v Ljubljani

Nepremičnine 06. Mar 202417:01 13 komentarjev
najdražja garsonjera v ljubljani
Foto: Nepremicnine.net

V centru Ljubljane se prodaja verjetno najdražja garsonjera v prestolnici, če ne tudi v Sloveniji. Lastnik je namreč za 26 kvadratnih metrov veliko garsonjero postavil ceno 400.000 evrov, kar je več kot trikratnik trenutne povprečne cene kvadratnega metra stanovanja v prestolnici. "Cena je prava. Garsonjera se v osnovi ne prodaja, če pa je kdo pripravljen zanjo toliko plačati, pa sem jo pripravljen prodati. Sicer ne," je povedal lastnik nepremičnine.

Pred dnevi se je na največjem slovenskem nepremičninskem portalu pojavil oglas, ki je marsikoga pustil odprtih ust, mnogi pa so bili prepričani, da se je pri vnosu podatkov zgodila celo napaka.

Lastnik je namreč ceno za 26 kvadratnih metrov veliko garsonjero, ki se sicer nahaja le lučaj od strogega centra Ljubljane, postavil na neverjetnih 400.000 evrov. To je dobrih 15.000 evrov za kvadratni meter oziroma več kot trikratnik trenutne povprečne cene kvadratnega metra stanovanja v Ljubljani.

Lastnik nepremičnine, ki se z imenom ni želel izpostavljati, je za N1 povedal, da ne gre za napako pri zapisu cene. “Cena je prava. Garsonjera se v osnovi ne prodaja, če pa je kdo pripravljen zanjo toliko plačati, sem jo pripravljen prodati, sicer pa ne,” je povedal. Garsonjere namreč, kot pravi, ne prodaja iz nuje, temveč toliko bolj iz radovednosti, ali mu ta veliki met lahko uspe.

najdražja garsonjera v ljubljani
Foto: Nepremicnine.net

“Na nepremičninskem trgu se dogaja marsikaj in če ne poskusiš, ne moreš vedeti. Tako kot ne moreš zadeti na loteriji, če ne kupiš srečke,” je ponazoril in dodal, da se sicer zaveda, da je verjetnost za uspešno prodajo zelo majhna. “Morda celo nična, vendar me to nič ne moti. Mogoče pa se pojavi kdo, ki ima nekoliko preveč denarja ali pa je do velike količine denarja prišel na lahek način in mu 400.000 evrov pomeni manj kot drugim. Če se najde kdo takšen super, sicer pa tudi nič zato,” je dejal.

Cene ni pripravljen veliko znižati

Kot je še razkril lastnik garsonjere, ga za zdaj potencialni kupci kličejo zgolj iz radovednosti, predvsem z vprašanji, ali se je nemara pri zapisu cene zgodila pomota. Je pa povedal, da je, če se pojavi resen kupec, ceno pripravljen nekoliko znižati, vendar ne za veliko.

“Vem, da je cena bizarno visoka in na prvi pogled deluje celo smešno. Ampak, če je bil na primer nekdo za nezamenljivi žeton (NFT) pripravljen plačati 16 milijonov (v začetku marca je bil nezamenljivi žeton CryptoPunk 3100 prodan za 4.500 enot kriptovalute Ethereum, kar glede na trenutne cene znaša okoli 16 milijonov evrov op. p.), verjamem, da obstajajo tudi ljudje, ki so pripravljeni dati toliko za mojo garsonjero,” je zaključil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje